Сергій Бубка: «Училища олімпійського резерву – фундамент майбутніх перемог»

19 червня  в Олімпійському домі відбулася Всеукраїнська нарада з директорами училищ олімпійського резерву. 

У засіданні взяли участь президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, перший заступник Міністра молоді та спорту Сергій Глущенко, голова Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки Євген Баженков, директор департаменту фізичного виховання та масового спорту Ніна Уманець, виконавчий директор НОК Наталія Коваленко.

«Училища олімпійського резерву є тим авангардом і фундаментом, на якому тримається виховання і підготовка нашого спортивного й передусім олімпійського резерву. Дуже приємно, що ми маємо гарну перспективу. Про це, зокрема, свідчать успішні виступи наших юних спортсменів на Юнацьких Олімпійських іграх та Європейських юнацьких олімпійських фестивалях. Більшість з цих перспективних атлетів є вихованцями саме училищ олімпійського резерву, тому на ефективну і успішну роботу цих закладів ми покладаємо велику відповідальність і надію», - зазначив у своєму виступі Сергій Бубка.

Водночас, президент НОК відзначив вагому освітню та виховну складові, про які не потрібно забувати при підготовці спортсменів: «Необхідно приділяти належну увагу освіті юного покоління, адже наше завдання не лише виховати висококласного спортсмена, а й розвинену особистість, гідного громадянина, який би після завершення спортивної кар'єри міг би повноцінно жити й самореалізовуватись».

http://noc-ukr.org/news/7563/ 


Фото:

Нашi партнери