Дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів

73025, м.Херсон, вул. Соборна, 34

Директор школи - Малашенко Руслан Анатолійович
Заступник  директора - Нестеров Михайло Олександрович


(0552) 22-60-85, afrc (0552) 46-05-28? e-mail: kherson.invasport@ukr.net, dushi.kherson@ukr.net

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Боротьба вільна, греко-римська
Шахи, шашки
Волейбол, пляжний волейбол
Легка атлетика
Теніс настільний
Плавання
Стрільба кульова
Футбол, футзал, пляжний футбол

Дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів  була утворена 30 грудня 2000 року на базі  Херсонського обласного  центру з фізичної культури  та спорту інвалідів «Інваспорт» з підпорядкуванням Херсонському обласному центру  «Інваспорт».

У березні 2015 року розпорядженням голови Херсонської обласної державної адміністрації № 134 від 10.03.2015  затверджено  новий Статут дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів, організаційно-методичне забезпечення якої здійснює управління з питань фізичної культури  та спорту обласної державної адміністрації і Херсонський  регіональний центр «Інваспорт». 

З 01 квітня 2015 року ДЮСШІ є юридичною особою без категорії.

Дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів - позашкільний навчальний заклад спортивного профілю завданням якої є: гармонічне виховання особистості, розвиток здібностей вихованців у обраному виді спорту; фізичний розвиток, повноцінне оздоровлення спортсменів з інвалідністю; змістовний відпочинок і дозвілля дітей та молоді з інвалідністю; самореалізація та набуття навичок здорового образу життя дітей-з інвалідністю;  підготовка спортсменів-інвалідів  для резервного спорту. 

У ДЮСШІ займаються постійно 224 спортсмени - інваліди з вадами слуху, зору, розумового та фізичного розвитку та ураженням опорно-рухового апарату у, в групахз 10 видів спорту: футзал, легка атлетика, бочче, теніс настільний, плавання, вільна боротьба, баскетбол, голбол, шахи та кульова стрільба.   

З учнями спортивної школи працюють 26 тренерів-викладачів (з них - 8 штатних), 4 з яких мають звання «Заслужений тренер України».                                                                                                                          

 


На міжнародних та Всеукраїнських спортивних заходах 2018 року вихованці з ДЮСШІ досягли значних успіхів, ставши переможцями та призерами змагань, у тому числі:

- Лебедєва Яна  ( МСУМК з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату)  -  срібна та бронзова призерка чемпіонату Європи.
- Урсуленко Наталія (ЗМС  України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху) -  чемпіонка України, бронзова призерка чемпіонату Європи.
- Кравченко Світлана (першорозрядниця з бочча серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату) -  5-е місце на Міжнародному турнірі. 
- Півень Світлана (МСУМК з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового та фізичного розвитку) - чемпіонка Європи, срібна та бронзова призерка чемпіонату Європи.
- Омельчук Богдан (МСУМК з настільного тенісу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату) - срібний призер міжнародних турнірів  у командному заліку.

19 вихованців спортивної школи   є членами національної команди України (основний склад, кандидати, резерв) з різних видів спорту. 

Вихованці ДЮСШІ  (35 спортсменів)  брали  участь у фінальних змаганнях ХХV Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе», де  вибороли 48 нагород,  у т.ч. 27 золотих, 15 срібних, 6 бронзових.

У 2018 році 5 вихованців ДЮСШІ отримували обласну стипендію – Півень С., Лєбєдєва Я.,Туркова О., Фомін Д.,Уруленко Н.  та 1 - міську стипендію – Деревянка І.

Грудень 2018

 


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери