Едуард Піскунов «Метання молота – наша сімейна традиція»

18 липня, на легкоатлетичному стадіоні XII ЄЮОФ відбулась церемонія нагородження чемпіонів та призерів у легкоатлетичних дисциплінах, які здобули медалі у вечірній програмі 17 липня. Про це інформує НОК України.

Приємно, що і прапор України в чергове замайорів над Утрехтом завдяки «сріблу» Гліба Піскунова у метанні молота.

Символічно, що нагороду спортсмену вручав дворазовий Олімпійський чемпіон, віце-президент Національного олімпійського комітету Валерій Борзов.

«Що здобув медаль, я задоволений, лише не втішає результат, готовий був на краще», - прокоментував свій виступ Гліб.

Підтримав атлета і його наставник та батько Едуард Піскунов. «Дійсно, готовий був показати вищий результат. Враховуючи те, що для Гліба це був перший міжнародний старт і в свої 14 років він показує результат 73 м 52 см то це про щось говорить. Я радий, що син продовжує нашу сімейну традицію і вже 7 років займається метанням молота», - зазначив Едуард Піскунов.

Довідково. Гліб Піскунов – нащадок відомої спортивної династії  Піскунових, які присвятили своє життя  королеві спорту – легкій атлетиці і точніше,  метанню молота і диску у Новокаховській ДЮСШ. Піскунов Юрій Олександрович –  засновник школи  метання молота, заслужений тренер України, серед його вихованців чемпіони і призери  чемпіонатів світу, Європи і  України учасники Олімпійських ігор   Владислав Піскунов, Ірина Новожилова,  Інна Саєнко, Станіслав Нестеровський.
Піскунов Владислав Юрійович – майстер спорту міжнародного класу,  срібний призер чемпіонату Європи з легкої атлетики, чемпіон світу серед молоді, учасник ХХУІІ Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї і  2004 року у Афінах, неодноразовий  чемпіон України, тренер-викладач вищої категорії.
Піскунов Едуард Юрійович - майстер спорту СРСР, переможець Спартакіади школярів СРСР (1982), срібний призер  чемпіонату СРСР (1984),  тренер-викладач вищої категорії
Піскунов Гліб Едуардович (25.11.1997) – кандидат у майстри спорту України, срібний призер чемпіонату України з метань серед молоді, юніорів та юнаків (26-29.03. 2013 р), учень Новокаховської гімназії. Від сьогодні - срібний призер XII ЄЮОФ.

Херсонщина пишається Вами!
 


Фото:

Нашi партнери