Не перевелися богатирі на Херсонщині

17 липня 2013, Новий день

Стає вже доброю традицією, що херсонські спортсмени після різних змагань — всеукраїнських, європейських та світових — приходять до редакції «Нового дня» розповісти про свої досягнення.

Саме так вчинили і відомі атлети Павло Маринін (Каховка) та Микола Семенов (Нова Каховка). Вони щойно повернулися зі столиці Білорусі, де проходив чемпіонат світу та Європи за версією Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту.

У Мінську виступали три представники Херсонщини. Крім згаданих Мариніна і Семенова, був ще й Ярослав Сорока з села Новопокровки Новотроїцького району.

Павло Маринін виступав серед атлетів вікової групи 60—64 роки (вага до 95 кг) у чотирьох вправах. У ривку двох гир по 16 кг одночасно за одну хвилину він продемонстрував чудовий результат — підняв 32 рази. У ривку двох гир по 18 кг одночасно за одну хвилину Павло зупинився на результаті 27 разів, а двох гир по 20 кг — 20 разів. У вправі «ривковий млин» дві гирі по 16 кг він підняв 28 разів. Усі ці результати є рекордами світу та Європи, і за кожен з них керівник об’єднання фізичного розвитку «Богатир» при Каховському районному будинку культури ім. М. Фрунзе удостоївся золотої медалі. Крім цього, Маринін ще й переміг у відкритому чемпіонаті Білорусі, що проходив паралельно. А всього Павло уже 8 разів ставав чемпіоном світу і Європи.

Микола Семенов удостоївся «золота» чемпіонату світу у поштовху двох гир по 20 кг за одну хвилину (вікова група 60—64 роки та вага до 80 кг) — 32 підйоми. Паралельно став переможцем Міжнародного турніру на честь святого праведного воїна адмірала Феодора Ушакова. А ще — чемпіоном Європи та Білорусі у жимі двох гир по 16 кг за одну хвилину — 64 рази.

А ось Ярослав Сорока став чемпіоном світу та Європи (вагова категорія до 85 кг, вікова група 30—34 роки) у вправі «ривок - суперспринт». Гирю вагою 24 кг він підняв за три хвилини 92 рази. До речі, чемпіоном світу і Європи Ярослав став уже вдруге.

http://www.newday.kherson.ua/component/content/article/7-sport/1506-ne-perevelisja-bogatiri-na-hersonschini.html?directory=8
 


Фото:

Нашi партнери