Під вітрилами до Каховки

Десятий рік поспіль Каховка гостинно приймає учасників Всеукраїнського спортивно-патріотичного фестивалю “Козацька регата 2013”, щоб вшанувати пам'ять славного запорозького гетьмана Богдана Ружинського.

Церемонія зустрічі відбулася рано-вранці біля монументу на березі Дніпра у затишній, дружній атмосфері. Секретар Каховської міської ради Олександр Гончаров виступив зі словами привітання та вручив пам’ятні подарунки почесному гостю фестивалю, адміралу флоту Українського козацтва Анатолію Чорному, який, у свою чергу, подякував каховчанам за теплий прийом. За давньою українською традицією наша берегиня, козачка Каховської гімназії Арнаутова Галина зустріла учасників хлібом-сіллю.

Від козацтва слово надали отаману Каховського окремого козацького полку І.Сірка Миколі Семенову та отаману Каховського Козачого Товариства Миколі Огданцю. Вітав яхтсменів керуючий справами Каховської районної ради, козак Каховського Козацького Товариства Любак Володимир Іванович.

Цього року в змаганнях взяло участь 5 яхт. Переможцем парусної регати на етапі “Нікополь-Каховка” став Михайло Чижик та його білосніжна яхта під романтичною назвою “Танго”.

На святі були присутні юні козачата куреня “Мандрівник” (СЗОШ № 2), куреня “Джура” (ЗОШ № 4) та куреня “Скіф” (Каховської гімназії), представники громадських організацій та небайдужі до яскравих подій рідного міста мешканці.

За традицією адміралу флоту Українського козацтва Анатолію Чорному та секретарю Каховської міської ради Олександру Гончарову було надано почесну місію — покласти квіти до пам’ятного знаку на честь запорозьких козаків та їх гетьмана Богдана Ружинського. А на останок усі учасники святкового дійства сфотографувались на згадку.

Фестиваль традиційно відбувся за підтримки Каховської міської ради, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та студії “Фото-Чіз”.

http://kakhovka-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=3332:2013-07-23-06-29-46&catid=3&Itemid=86


Фото:

Нашi партнери