Равіль Сафіуллін: "З кожним роком Всесвітні ігри стають все більш популярними"

23 липня і в Міністерстві молоді та спорту України відбулася прес-конференція, присвячена IX Всесвітнім іграм, які з 25 липня по 4 серпня 2013 року проходитимуть у місті Калі (Колумбія).

У заході взяли участь міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, чемпіон Європи з джиу-джитсу Іван Настенко, абсолютна чемпіонка світу з пауерліфтингу Лариса Соловйова та віце-чемпіон світу з ушу Дмитро Баток.

Під час виступу Міністр зазначив, що з кожним роком Всесвітні ігри стають все більш популярними.

"Якщо в перших Іграх брали участь 1265 спортсменів, то на останніх, що проходили у 2009 році в Китаї, - 4747. На ІХ Всесвітніх іграх нашу збірну представлять 87 атлетів, які змагатимуться в 17 видах спорту. До складу команди увійшли 22 чемпіони світу, 6 чемпіонів Європи, 18 призерів чемпіонатів світу та 33 призери чемпіонату Європи", - поінформував Равіль Сафіуллін.

Також Равіль Сафіуллін наголосив на тому, що вже підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України, відповідно до якого преміальні чемпіонам та призерам Всесвітніх ігор будуть збільшені на 50 відсотків і становитимуть за "золото" 30 тисяч доларів США, за "срібло" – 25 і за "бронзу" – 15 тисяч доларів США.

До речі, від Херсонської області у Всесвітніх іграх  у змаганнях з сумо (вагова категорія до 80 кг)  виступатиме  заслужений майстер спорту України Марина Максименко, 24.03.1988 р.н., представниця ФСТ «Динамо», вихованка тренера Р.С.Кіма.

Довідка.
Всесвітні ігри – це міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор.

Організатором Всесвітніх ігор є Міжнародна асоціація Всесвітніх ігор (IWGA), створена у 1980 році за ініціативи керівників 12 спортивних федерацій, які прагнули до популяризації та підвищення статусу своїх видів спорту аж до включення їх в Олімпійську програму.

У перших Всесвітніх іграх, що пройшли у 1981 році в Санта-Кларі (США), взяло участь 1265 спортсменів, які змагалися у 18 видах спорту. Нині програма розширилася більш як удвічі – до 42 дисциплін. Деякі види, присутні раніше на Всесвітніх іграх, сьогодні представлені на Олімпіадах (наприклад, бадмінтон, таеквондо, триатлон). Більше того, за рішенням МОК від 12 серпня 2004 року присутність окремого виду спорту на Всесвітніх іграх є одним з факторів для потенційного потрапляння його в програму Олімпійських ігор.

Ігри проводяться раз на чотири роки, на наступний рік після чергової Олімпіади. Починаючи з 1989-го року, Всесвітні ігри проходять під патронатом Міжнародного олімпійського комітету. На сьогодні – це один із найпопулярніших у світі міжнародних спортивних форумів, який посідає гідне місце поруч з Олімпійськими та Паралімпійськими іграми.


Фото:

Нашi партнери