Перший день Дефлімпіади приніс 5 перемог національній дефлімпійській збірній команді України

Напередодні урочистого відкриття  26 липня у  Софії I літніх Дефлімпійських ігор 2013 року вже пройшли перші спортивні баталії, в яких  українські дефлімійці виступили сильно і яскраво.

Наразі аж 5 перемог в ігрових видах спорту: футболі, волейболі (чоловіки та жінки) та баскетболі (чоловіки та жінки)! 

У футболі Україна перемогла Корею з рахунком 4:1, волейбольна команда жінок здолала команду ПАР ((30), а чоловіки виграли у  волейболістів Японії (3:0).
У змаганнях з баскетболу  серед чоловіків  матч  між Україною і Туреччиною закінчився з рахунком 76:41.
Жіноча команда з баскетболу  (у складі  виступає херсонка  Тетяна Кулінок)  перемогла білорусок 62:32.    
 
Так інтенсивно та насичено ще Дефлімпійські ігри не починались для українських спортсменів. Памятається, у Тайпеї в 2009 році ми розпочинали Дефлімпіаду-2009 тільки з футболу.
 
26 липня, ще перед початком офіційної церемонії відкриття ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор,  наша команда змагатиметься у боулінгу та кульовій стрільбі.  
   
А вже увечері ми станемо свідками не просто феєричної події –урочистої церемонії відкриття Ігор, що відбудеться о 19:00 на стадіоні «Arena Armeec», але й унікального для Дефлімпійських ігор у цілому дійства – запалення Дефлімпійського вогню, який ще з 30 червня впевнено крокує містами Франції –Швейцарії –Німеччини –Австрії - Словенії –Хорватії і Сербії та закінчить свою тріумфальну ходу саме під час урочистої церемонії відкриття ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор в Болгарії, в Софії.
 
Вперше, за 89 років, Дефлімпійський вогонь пов’яже столицю світового дефлімпійського руху – м. Париж – зі столицею Дефлімпійських ігор 2013 року – м. Софією.
 
Під час церемонії відкриття буде показано основні моменти подорожі Дефлімпійського вогню від серця зародження світового Дефлімпійського руху  - Парижу (1924 р. – перші Дефлімпійські ігри) – до Софії. Вогонь буде передано через лідерів команд від кожної країни, що утворять коло в центрі стадіону «Arena Armeec», до основного факела Дефлімпіади-2013, що загориться на стадіоні.
 
За словами організаторів Ігор, вогонь був створений, щоб підвищити обізнаність усієї світової спільноти про спорт людей з вадами слуху, а також, зокрема, і  про важливість забезпечення безпечного велосипедного руху нечуючим велосипедистам (створення велосипедних доріжок для нечуючих велосипедистів). До речі, саме велоспорт був одним із перших видів спорту на Перших Дефлімпійських іграх. Втім, саме велосипедисти з вадами слуху несуть перший Дефлімпійський вогонь від Франції до Болгарії. 
 
Запрошуємо Вас долучитись до потужного дефлімпійського духу та вболівати разом з нами та спонсорами нашої команди  - компанією Воля, яка підтримує вытчизняні паралімпійський та дефлімпійський рухи з 2007 року,  та оператором роумінг-зв’язку Travel Telecommunikation s.r.o., що надає послуги міжнародного мобільного зв’язку під брендом EUREKA та забезпечує команду мобільним зв’язком у Софії, за національну дефлімпійську збірну команду України! Нехай знову нас почує увесь світ!
 
Прес-служба НКСІ
http://www.paralympic.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1859&Itemid=128


 


Фото:

Нашi партнери