У Голопристанському районі вдосконалюють механізм розподілу коштів між спортивними федераціями

Новини районів > Голопристанський район
 
25 липня 2013 року за участю заступника голови районної державної адміністрації Андрія Шибаєва, заступника начальника управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Юрія Семченка, голови Голопристанської районної спілки спортивних організацій «Асоціації Спортивних Федерацій» Олександра Бабича та ін. відбулось засідання координаційної ради з питань розвитку фізичної культури та спорту.

На засіданні розглядались механізм розподілу коштів між спортивними федераціями, механізм використання коштів, які виділяються на сектор молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту та ДЮСШ, механізм формування кошторису на 2014 рік (кошти ДЮСШ і кошти сектора молоді та спорту), стан реєстрації статутів федерацій спортивного спрямування у районному управлінні юстиції, формування єдиного календарного плану (основні документи на які треба спиратися при формуванні, необхідність врахування пропозицій).

Першим виступив заступник голови районної державної адміністрації Андрій Шибаєв та представив керівникам спортивних федерацій та тренерам заступника начальника управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Юрія Семченка, який виступав наступним та розповів про соціальні ініціативи президента України Віктора Януковича. В яких одним із головних напрямків є розвиток фізичної культури та спорту і розбудова спортивної інфраструктури.

Із пропозицією виступив голова Голопристанської районної молодіжної федерації «Веслування на байдарках і каное» Олександр Бабич, який запропонував проводити розподіл коштів таким чином, щоб в рівних частинах розподілити 70 % коштів між спортивними федераціями району та дитячо-юнацькою спортивною школою, а 30 % розподіляти як заохочення за результатами рейтингових показників.

Наталія Слюсар голова районної ради голів профкомів працівників освіти і науки України запропонувала розвиток пріоритетних олімпійських видів спорту в Голопристанському районі.

Юрій Семченко роз'яснив, що на рівні області перевага надається олімпійським видам спорту, які безпосередньо впливають на рейтингові показники. Також наголосив на тому, що всі види спорту незалежно від показників, за наявності фінансових ресурсів, мають право на фінансову підтримку з боку районної державної адміністрації. У минулому 2012 році по рейтингу області з олімпійських видів спорту Голопристанський район займає почесне перше місце, а з не олімпійських видів, на жаль,  останні позиції.


Фото:

Нашi партнери