Чемпіонам та призерам ХХVІІ Всесвітньої літньої Універсіади в Казані вручено державні нагороди!

26 липня   у Клубі Кабінету Міністрів України відбулася урочиста зустріч Віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка та Міністра освіти і науки  Дмитра Табачника з чемпіонами та призерами ХХVII Всесвітньої літньої Універсіади 2013 року, яка проходила у м. Казань (Республіка Татарстан, Російська Федерація).

У заході взяли участь президент Спортивної студентської спілки України, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, Перший заступник Міністра освіти і науки Євген Суліма, заступник Міністра фінансів України, президент Федерації веслування академічного Сергій Рибак, Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Євген Баженков та ректори вищих навчальних закладів України.

Віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко від імені Президента України Віктора Януковича та Уряду щиросердно привітав гордість українського спорту – чемпіонів і призерів Всесвітньої літньої Універсіади-2013, тренерів, ректорів вищих навчальних закладів, усіх тих, хто зробив вагомий внесок у високе загальнокомандне місце збірної України.

За його словами, Універсіада в Казані цьогоріч мала не лише рекордну кількість учасників, а й видів спорту, представлених на змаганнях: «Уперше у змаганнях такого роду взяли участь понад тринадцять тисяч студентів-спортсменів з майже 2800 вищих навчальних закладів усього світу, які представляли понад 160 країн».

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що серед учасників Універсіади-2013 було 370 українських студентів з 90 вищих навчальних закладів, які змагалися за нагороди у 23 видах спорту. З медалями повернулися студенти 42-х вітчизняних університетів.

Костянтин Грищенко побажав усім здоров’я, родинного затишку, натхнення та успіхів у спортивній кар’єрі.

У свою чергу, президент Спортивної студентської спілки України, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень наголосив на тому, що Універсіада – це помітна подія в освітньо-спортивному середовищі України: «Президент України Віктор Федорович Янукович своїм Указом так щедро і високо оцінив виступ наших студентів на Універсіаді. Щире спасибі за це і за те, що наші спортсмени весь час отримували телеграми і вітання від Президента».

Василь Кремень зазначив, що запорукою успішного виступу нашої команди стали – самовіддана праця, талант спортсменів, які під керівництвом своїх тренерів змогли завоювати медалі.

«Дуже приємно, що серед причин такого успіху є високий рівень спортивної та фізкультурної роботи у низці університетів. Також приємно, що вони співпрацюють з національними спортивними федераціями. І третя обставина, яка дуже головна, – постійна увага Міністерства освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту й особисто Міністра Дмитра Володимировича Табачника за підготовкою нашої команди. Дякую за те, що доклали багато зусиль, щоб наша команда була достойно профінансована», - наголосив Василь Кремень.

За його словами, студентській спортивній спілці, яка є громадською організацією, і яка згідно зі статутом Міжнародної організації студентського спорту представляє країну на Універсіаді, було дуже комфортно працювати за такої підтримки та уваги.

Під час зустрічі Міністр освіти і науки Дмитро Табачник зачитав Указ Президента України Віктора Януковича від 25 липня 2013 року № 392/2013, відповідно до якого, за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України чемпіони та призери Універсіади та їхні тренери отримали державні нагороди.

Більше фото - на офіційній сторінці МОН у Facebook

Чемпіонам та призерам ХХVІІ Всесвітньої літньої Універсіади в Казані вручено державні нагороди

Пздоровляємо наших!  Відповідно до  Указу Президента України від 25 липня 2013 № 392/2013 за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України нагороджено:

-  орденом Данила Галицького -  срібних призерів  з веслування академічного Василя Завгороднього, Станіслава Ковальова, Дмитра Міхая, Владислава Нікуліна, Анатолія Радченка, Віталія Цуркана,  Станіслава Чумраєва, срібного призера з веслування на байдарках і каное Євгена Карабуту,  срібного призера з легкої атлетики Андрія Проценка,

- медаллю «За працю і звитягу»  бронзових призерок з веслування академічного Дарину Верхогляд і Євгенію Німченко.

За значний особистий внесок у розвиток студентського спорту, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національної збірної команди України на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані медаллю «За працю і звитягу» нагороджені  Андрій Борзуков - тренер збірної команди з веслування на байдарках і каное, особистий тренер срібного призера з веслування на байдарках і каное Євгена Карабути  і Геннадій Зуєв - особистий тренер срібного призера з легкої атлетики Андрія Проценка.

Почесне звання «Ззаслужений працівник фізичної культури і спорту України» присвоєно  Георгію Волощуку - особистому тренерові призерів з веслування академічного Івана Футрика, Віталія Цуркана, Станіслава Чумраєва та Дарини Верхогляд  і Олегу Волощуку - особистому тренерові срібних призерів з веслування академічного Василя Завгороднього, Дмитра Міхая, Анатолія Радченка та Владислава Нікуліна.


Фото:

Нашi партнери