Станіслав Чумраєв:"... було гарно чути скандування наших «Україна!», і це надавало нам ще більше сил боротися за перемогу!"

Крім нагород і медалей, які завоювали в напруженій боротьбі українські спортсмени на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, вони також одержали ордена й почесні звання по приїзду на Батьківщину.
У цьому спортивному заході всесвітнього рівня брали участь і одинадцять студентів факультету фізичного виховання й спорту Херсонського державного університету.

Указом Президента України № 392/2013 «Про нагородження державними нагородами України» за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість і волю до перемоги, посилення міжнародного авторитету України орденами й почесними званнями були нагороджені переможці в різних видах спорту. Серед них і вихованці ХДУ, які принесли своїй країні вісім срібних і дві бронзові медалі в академічному веслуванні й веслуванні на байдарках і каное, повідомляє прес-центр ХДУ.

26 липня в Кабінеті Міністрів України відбулося врочисте нагородження спортсменів.
Своїми враженнями поділився студент факультету фізичного виховання й спорту ХДУ, учасник Універсіади Станіслав Чумраєв, нагороджений орденом Данила Галицького: «Ми брали участь у змаганнях з академічного веслування на дистанції 2 км. Нашими суперниками були 7 дуже сильних команд із різних країн. Звичайно, хотілося б посісти перше місце, але, якщо взяти до уваги, що золото завоювали хлопці з Росії, які входять в основний склад збірної РФ з академічного веслування, то друге місце - це серйозна перемога. Третє місце зайняли спортсмени з Голландії».

Як розповів Станіслав, на Універсіаді українці дуже підтримували один одного: «У порівнянні з росіянами, наших співвітчизників у Казані було значно менше. Однак, коли ми вже доходили до фінішу, то серед гулу вболівальників було гарно чутно скандування наших «Україна!», і це надавало нам ще більше сил боротися за перемогу!»

Також срібний призер поділився секретом стратегії завоювання перемог у такому нелегкому виді спорту: «Саме важке - це фініш. Легше обігнати суперників на старті й утримувати свої позиції до кінця, чим намагатися вирватися вперед на другій половині дистанції».

Херсонський державний університет, як свідчать досягнення його студентів, також робить все можливе, щоб старт кар'єри його вихованців відбувся якомога раніше, і вони стабільно втримували свої позиції переможців.

Нагадаємо, XXVII Всесвітня літня Універсіада в Казані – це одне із самих масштабних подій у спортивному житті планети й вважається Малими Олімпійськими іграми. У ній беруть участь спортсмени у віці до 27 років, які вчаться у вищих навчальних закладах. В 27 видах спорту змагалися 13000 спортсменів з 160 країн світу. Чемпіонами стали представники 42 країн, медалі завоювали представники 70 країн. Україна посіла загальнокомандне 6 місце з 77 медалями (12 золоті, 29 срібних і 36 бронзових)


Фото:

Нашi партнери