У Херсоні вперше пройшли змагання з дріфту

У неділю біля ТРЦ «Фабрика» зібралася понад тисяча херсонцев. Всі вони зацікавились змаганням з дріфту, які проходили в Херсоні вперше, повідомляє прес-служба Херсонської міської ради.

Учасників змагань привітала в.о. міського голови, секретар міської ради Зоя Бережна: «Для України - це молодий вид спорту. Сьогоднішні змагання, які проходять у Херсоні, у нашій країні проводяться всього лише третій раз. До цього спортсменів зустрічали Одеса й Харків. Дріфт - це спорт сильних і сміливих, він вимагає завзятих тренувань, уваги, відмінної реакції. Я бажаю всім учасникам гідно виступити на змаганнях і нехай переможе найсильніший!».
У змаганнях взяли участь 20 спортсменів з Херсона, Києва, Одеси, Харкова, Бєлгорода. Увазі глядачів були представлені одиночні заїзди й дріфт - дуель.
У перервах херсонці побачили стантрайдинг - тобто мото - екстрим.

За результатами змагань всі призові місця дісталися киянам: перше місце -  Денис Лісічьонок, друге - В'ячеслав Боровицький, третє - Андрій Яценко.
 
Для довідки: Дріфт - техніка проходження гонщиками поворотів з навмисним зривом задньої осі й прохід у керованому заметі на максимально можливій для втримання на трасі кута й швидкості.
У більшості випадків використання такого замету є не найшвидшим способом проходження траси, але дуже ефектним і видовищним, завдяки чому, змагання з дріфту завжди залучають багато глядачів.


Фото:

Нашi партнери