Героїв Дефлімпійських ігор урочисто зустріли в аеропорту "Бориспіль"

5 серпня 2013 року до Києва повернулася національна дефлімпійська збірна команда України з ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор, які з 25 липня по 4 серпня 2013 року відбувалися у Софії (Болгарія).

В аеропорту "Бориспіль" героїв міжнародних змагань зустрічали Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул та Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Від імені Президента України Віктора Януковича та Прем'єр-міністра України Миколи Азарова чемпіонів та призерів Дефлімпіади-2013 привітав Олександр Вілкул.

"Ви показали феноменальний результат, здобувши 88 нагород: 21 золоту, 30 срібних та 37 бронзових медалей та посівши друге місце в загальнокомандному заліку. Для заохочення спортсменів та їхніх тренерів Урядом прийнято рішення про виплату державних винагород чемпіонам та призерам ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор у розмірі: за 1 місце – 800 тис. грн, за 2 місце – 550 тис. грн і за 3 місце – 380 тис. грн. Також державні винагороди отримають наставники медалістів", - наголосив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Українських спортсменів із тріумфальним виступом на XXII літніх Дефлімпійських іграх також привітав Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. "Зі столицею Болгарії, де цьогоріч проходили Дефлімпійські ігри, пов'язані незабутні спогади, адже саме в Софії українські спортсмени з вадами слуху 20 років тому вперше виступили на Дефлімпійських іграх. Ці змагання стали початком великого шляху збірної команди України. Переконаний, що високі результати, показані на Дефлімпіаді 2013 року, віра в перемогу, бажання бути кращим і високий професіоналізм стануть запорукою нових успіхів всієї нашої команди на світових і європейських чемпіонатах", - зауважив Равіль Сафіуллін.

В урочистій зустрічі спортсменів також взяли участь президент Національного комітету спорту інвалідів України, голова Комітету Верховної Ради України Валерій Сушкевич, президент Спортивної федерації глухих України Леонід Касіцький та представники громадських організацій інвалідів України і спортивна громадськість України.

Мінмолодьспорту України


Фото:

Нашi партнери