Херсонські дефлімпійці повернулися додому

Рано вранці  6 серпня на Херсонському залізничному вокзалі  керівництво Херсонського регіонального центру  з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт»,  тренери, рідні і  друзі урочисто зустрічали  херсонських дефлімпійців -  учасників ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор у Софії (Болгарія): заслуженого майстра спорту України Наталію Урсуленко, яка виграла дів бронзові нагороди у штовханні ядра та метанні молота,  та  заслуженого майстра спорту України  Володимира Туркова, який   завоював срібну медаль  в естафетному бігу  4х100 м. 

Спортсмени виглядали стомлено, але були щасливі, що нарешті повернулися у рідне місто,  достойно виступили як представники Херсонщини на  Дефлімпіаді у Софії  і ще раз доказали всім, що спортсмени з фізичними вадами здатні до перемоги попри всілякі  труднощі  і перепони.  

ХХІІ літні спортивні Дефлімпійські ігри - Всесвітні ігри глухих закінчилися  4 серпня 2013 року. У складі збірних національних команд України було 5 спортсменів Херсонщини, а саме:

- Урсуленко Наталія – заслужений майстер спорту України – виборола дві бронзові нагороди (ядро, диск);

- Турков Володимир – заслужений майстер спорту України – виборов срібну нагороду ( естафетний біг 4х100);

- Кулінок Тетяна – майстер спорту України виборола срібну нагороду (баскетбол);

- Вєлієв Антон – майстер спорту України – зайняв 5 місце (настільний теніс);

- Панков Олександр – майстер спорту України посів 8 місце (боротьба).

Всього херсонські спортсмени вибороли 4 медалі (дві срібні і дві бронзові).

Довідка. Дефлімпійські ігри — санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для глухих людей. Перші Дефлімпійські ігри пройшли у 1924 році, в Парижі. 
У 1992 році було створено спортивну федерацію глухих України. Того ж року її було прийнято до Міжнародного спортивного комітету глухих з правом участі у всіх міжнародних змаганнях, які проводяться під його егідою.


 


Фото:

Нашi партнери