Визначено маршрут естафети Олімпійського вогню-2014

Оргкомітет «Сочі 2014» розкрив деталі маршруту естафети Олімпійського вогню, яка стартує 7 жовтня 2013 року і протягом 123 днів пройде через 2900 населених пунктів країни від Калінінграда до Владивостока і подолає понад 65 000 кілометрів.

14 тисяч факелоносців пронесуть вогонь по найцікавішим точкам на карті Росії, а подорожувати він буде на самих різних видах транспорту, включаючи канатну дорогу і аеростат.

Естафета Олімпійського вогню відкриє жителям Росії і світу історичні та культурні місця, які є «візитною карткою» країни. Це і музей-заповідник «Кіжи» в республіці Карелія, і садиба «Ясна Поляна» в Тульській області, де жив і творив великий російський письменник Лев Толстой, і археологічний пам'ятник «Рюрикове городище» в Новгородській області, і Тобольський Кремль у Тюменській області і єдиний кам'яний Кремль у Сибіру.

Олімпійський вогонь побуває на російській частині мальовничій «Курської коси» в Калінінградській області, на знаменитому космодромі Плесецьк в Архангельській області, опиниться на Кімберлітовій трубці в республіці Саха Якутія - найбільшому за загальним обсягом алмазному кар'єрі у світі і поряд з Авачинським вулканом в Камчатському краї.

Естафета також відвідає унікальний культурний та історичний пам'ятник в республіці Бурятія - Іволгинський Дацан, найбільшу за потужністю в Росії Саяно-Шушенську ГЕС в республіці Хакасія, популярні гірськолижні курорти Шерегеш (Кемеровська область) і Домбай (Карачаєво-Черкесія).

Яскравими точками на маршруті Олімпійського вогню стануть стрічковий сосновий бір Алтайський край і скельний масив державного природного заповідника «Стовпи» в Красноярському краї.

Олімпійський вогонь подорожуватиме не тільки автомобілем, потягом і літаком, а й на російській трійці, на оленячих і собачих упряжках, на велосипеді і на ретраці, а також на санях, картингу і снігоході, і навіть на комбайні, кареті і на верблюді.

Вогонь проїдеться на катері і на турі, на сноуборді, ковзанах та лижах, підніметься по канатній дорозі на фунікулері, і злетить у небо на аеростаті.

Завершиться Естафета під час церемонії відкриття Олімпійських ігор у місті Сочі 7 лютого 2014.

НОК України


Фото:

Нашi партнери