У ХДУ вшановували своїх дефлімпійців і вручили дипломи про вищу освіту

7 серпня  додому  повернулися херсонські спортсмени, які брали участь у ХХII Дефлімпійських іграх. Серед них і вихованці Херсонського державного університету, факультету фізичного виховання й спорту Наталія Урсуленко й Володимир Турков. Змагання  проходили у болгарському місті Софія з 25 липня по 5 серпня, повідомляє прес-центр ХДУ.

Повернулися спортсмени не з порожніми руками. Заслужений майстер спорту України Наталія Урсуленко привезла бронзу за перемогу в легкоатлетичних змаганнях зі штовхання ядра й метанню диска. А заслужений майстер спорту Володимир Турков – срібло за естафетний біг 4 по 100.
Вдома їх чекали поздоровлення рідні й близьких, а ще – дипломи про вищу освіту. Їх урочисто й вручив спортсменам ректор ХДУ професор Олександр Ходосовцев. Поздоровляючи випускників, він, зокрема, відзначив: «Ми пишаємося вашою силою духу й стійким характером. Адже перемога такого рівня жадає від учасників повної концентрації й відданості своїй справі. Ви завжди будете прикладом для наших студентів і гордістю для своїх викладачів!» 

У свою чергу, подякувавши ректора О.Ходосовцева, декана факультету фізичного виховання і спорту Б.Кедровского та начальника обласного центра «Інваспорт» Івана Міщенка за такий урочистий і теплий прийом, Н. Урсуленко сказала: «Було дуже складно. Однак ми завжди пам'ятаємо, що в нас є підтримка з боку батьків, тренерів і викладачів. Ми не могли підвести вас».

Усього ж 5 херсонських спортсменів – учасників Дефлімпійських ігор – привезли додому 4 медалі: 2 срібні й 2 бронзові.

Українська команда, у складі якої був 191 спортсмен, завоювала 88 медалей, з них: 21 золоту, 30 срібних і 37 бронзових нагород. У загальнокомандному заліку збірна України зайняла почесне друге місце.

Довідка. Дефлімпийські ігри (Дефлімпіада) (англ. Deaflympics, від англ. Deaf - «глухий») - спортивні змагання людей з порушеннями слуху («Всесвітні ігри глухих»). Перші Всесвітні ігри глухих пройшли в 1924 році в Парижі, і із цього моменту по теперішній час проводяться один раз у чотири роки, за винятком періоду Другої світової війни.

http://khersonline.net/2013/08/08/v-hgu-chestvovavli-svoih-deflimpiycev-pobediteley.html


Фото:

Нашi партнери