У Києві пройшли міжнародні змагання з академічного веслування на Кубок президента ФАВУ

У столиці Києві на Трухановому острові пройшли  міжнародні змагання з академічного веслування на "Кубок президента ФАВУ" (федерації академічного веслування України ), які зібрали рекордну кількість учасників: близько 650 учасників.

Змагання почалися з урочистого параду учасників біля Матвіївської протоки на Трухановому острові. За кубок боролися спортсмени з п'яти країн: Росії, Молдови, Білорусі, Сербії та України. Україну представляли Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська, Черкаська області, Автономна республіка Крим та місто Київ.
 
Керівник Апарату прем'єр-міністра України Олександр Кушніренко від імені Миколи Азарова привітав спортсменів із знаменною подією і побажав успіхів у змаганнях. До побажань приєдналися перший заступник голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко, який зачитав звернення Равіля Сафіулліна, і виконавчий директор Національного олімпійського комітету України Анатолій Домашенко з найкращими побажаннями від Сергія Бубки. 

Веслування - один з найдавніших видів спорту на нашій планеті. Вважається, що першими гонки на веслових суднах почали проводити ще стародавні єгиптяни. А сучасне академічне веслування з'явилося завдяки змаганням студентів Оксфордського та Кембриджського університетів у ХІХ столітті. На жаль, в Україні цей чудовий вид спорту розвивається ще не достатньо активно, проте деякі успіхи є. Наприклад, торік квартет українок виграв «золото» в академічному веслуванні на Олімпійських іграх.
 
Для того щоб привернути увагу українців до інтелігентного виду спорту, цього року Федерація академічного веслування України (ФАВУ) організувала особливі змагання - першу міжнародну регату «Кубок президента ФАВУ». 
 
У регаті взяли участь кілька вікових категорій: юнаки та дівчата до 13 і 15 років, юніори та юніорки до 17 років, чоловіки і жінки від 19 років та ветерани спорту від 27 років. Крім кубка, переможців чекала ще одна солідна винагорода - академічний італійський човен.
 
Змагання проводилися на дистанції в 500 метрів. За кожен заїзд учасники отримували очки. Для того, щоб зайняти заповітне перше місце, їх необхідно набрати вісім.  Незабаром на воді з'явилися фаворити - команди з Києва та Миколаївської області.
 
За підсумками змагань у всіх заїздах  абсолютним переможцем першої міжнародної регати «Кубок президента ФАВУ» стала команда з Миколаївської області, яка набрала 8 очок, отримала Кубок і сучасний італійський човен.  На другому місці -  кияне, на третьому - представники Дніпропетровської області.

Раді повідомити, що  херсонська ветеранська команда (вісімка), у складі якої виступав директор Херсонського обласного центру фізичного здоров"я населення "Спорт для всіх" Сергій Ротонос,  зайняла друге місце і  срібну нагороду, пропустивши вперед   команду Миколаївської області, а київська команда посіла третє місце.


 


Фото:

Нашi партнери