Українські футболісти – чемпіони!

Українські футболісти з наслідками ДЦП стали чемпіонами Інтерконтинентального кубка з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП CPISRA-2013, що проходив з 27 липня по 10 серпня в іспанському містечку Сант Кугат Дель Вальєс. 

У Кубкові брали участь 16 національних збірних команд; укінці Україна, Бразилія та Росія очолили фінальну турнірну таблицю, виборовши перше, друге та третє місця відповідно. До речі, ці змагання були надзвичайно важливими для усіх футбольних команд, адже 8 найсильніших боротимуться за першість уже на Чемпіонаті світу-2015. 

Фінальна гра, що відбулась 10 серпня з командою Бразилії, стала визначальною для українських футболістів: з рахунком 1:0 на користь України наші спортсмени отримали жадане золото. Автором єдиного зарахованого м’яча, що успішно був реалізований у другому таймі гри, на 46 хвилині, став Віталій Романчук – дебютант національної паралімпійської збірної команди з футболу ДЦП. На жаль, гол, що був забитий Іваном Шкварло у цій грі, був не зарахований. Втім, 1:0 – хороший рахунок! Особливо, якщо він – переможний. 

Вітаємо чемпіонів CPISRA-2013 у складі: Антонюк Володимир, Гетьман Дмитро,  Девлиш Олександр,  Доценко Іван (Херсонська область), Дутко Тарас,  Зінов'єв Євген,  Кулініч Богдан, Міхович Микола, Молодцов Дмитро, Пономарьов Денис,  Романчук Віталій, Симашко Костянтин, Трушев Віталій, Шкварло Іван. 

Турнірна таблиця: 1. Ucraina,  2.  Brasil,  3. Russia, 4. Ireland, 5. Netherlands,  6. Argentina, 7. Scotland, 8. USA, 9. England, 10. Canada, 11.N.Ireland, 12. Portugal, 
13. Australia, 14. Venezuela, 15. Spain, 16. Japan. 


До речі, Олександр Девлиш став найкращим спортсменом Кубку за кількості забитих м’ячів   - їх на рахунку в українського спортсмена – 9; а Костянтина Симашка визнали кращим голкіпером CPISRA-2013.
 
Прес-служба НКСІУ


Фото:

Нашi партнери