Реорганізовано Каховську дитячо-юнацьку спортивну школу

8 серпня депутати Каховської районної ради на  своїй сесії,  розглянувши лист відділу освіти, молоді та спорту Каховської районної державної адміністрації щодо реорганізації дитячо-юнацької спортивної школи в дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки та затвердження статуту ДЮКФП, і  враховуючи висновки і рекомендації постійної депутатської  комісій районної ради з питань депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку і взаємодії з правоохоронними органами, з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства та соціального захисту населення, керуючись ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прийняли рішення про реорганізацію дитячо-юнацької  спортивної школи в дитячо-юнацький  клубу фізичної підготовки шляхом перетворення та затвердили статут  ДЮКФП.

Відтепер  це – комунальний заклад  «Дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки Каховської районної ради Херсонської області». ДЮКФП – є позашкільним навчальним закладом, що здійснює навчання і виховання громадян у позаурочний та позанавчальний час,  проводить навчально-виховну, інформаційно-методичну, організаційно-масову, навчально-тренувальну та спортивну роботу.   До ДЮКФП зараховуються вихованці  віком від 5 до 18 років.

Це вже друга реорганізація закладу.  Так, у 2005 році  згідно з рішенням Каховської районної ради  від 21 липня 2005 року дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки реорганізований у районну дитячо-юнацьку спортивну школу, яка підпорядковувалася відділу освіти Каховської райдержадміністрації. 
Заклад своєї спортивної бази не має, заняття проходять на спортивних об"єктах загальноосвітніх шкіл.
Працюють відділення баскетболу, волйболу, легкої атлетики, тенісу настільного та футболу, де у 16 групах займаються 297 сільських дітей і підлітків. Філії відкриті у селах Архангельська Слобода, Дудчино, Семенівка і Василівка. Навчально-тренувальний процес здійснюють 13  тренерів-викладачів.
Спортсмени-вихованці  беруть участь у сільських і районних змаганнях з футболу, волейболу, баскетболу, легкої атлетики, вони - активні учасники масових фізкультурно-оздоровчих заходів, які проводяться на території Каховського району, найбільш перспективні займають призові місця.

Довідка. У Херсонській області станом на 1 липня 2013 року налічується 48 ДЮСШ  і 3 дитячо-юнацькі клуби фізичної підготовки: у м. Херсоні (ДЮКФП № 4 і ДЮКФП №5) і  Чаплинський ДЮКФП.   У ДЮСШ області заняттями із 38 видів спорту займається 14 814 учнів. від 6 до 18 років.         

                  


Фото:

Нашi партнери