У Бериславі визначено краще спортивне село/селище Херсонщини 2013 року

17-18 серпня в місті Бериславі на стадіоні «Машинобудівник» та спортивному комплексі «Юність» Бериславської районної ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва відбулися фінальні змагання ІІІ етапу обласних сільських спортивних ігор Херсонщини 2013 року на краще спортивне село/селище, присвячені 22-й річниці Незалежності України.

Основною метою заходу було спонукання сільських і селищних громад до створення територіальних фізкультурно-спортивних клубів в сільській місцевості області, а також сільських і селищних голів - до введення посад інструкторів-методистів з фізичної культури та спорту до штатних розкладів виконкомів сільських і селищних рад.

У програмі змагань 9 видів спорту – командні, де проводилися командна першість: волейбол, міні-футбол, перетягування канату ( у всіх командних видах спорту змішані склади, у складі цих команд мала брати участь мінімум 1 жінка), динамічні (тільки особиста першість): гирьовий спорт (1 абсолютна вагова категорія у жінок та 3 вагових категорії у чоловіків), легкоатлетичний крос (дистанція 1,5 км у жінок і 3 км у чоловіків), настільний теніс (жінки, чоловіки), інтелектуальні (тільки особиста першість): доміно, шахи, шашки (у всіх видах змагалися жінки і чоловіки).

Оргкомітетом заохочена  також особиста участь у змаганні сільських і селищних голів: за особисту участь у змаганні сільського/селищного голови команди отримували додатково 1 перше місце.

У змаганні взяли участь 8 команд сіл/селищ області: 6 команд І групи (з населення понад 2,5 тис. зареєстрованих жителів)  і 2 – ІІ (менше 2,5 тис.  жителів), всього понад 160 учасників.

Також у змаганні взяли особисту участь 5 сільських/селищних голів та здійснюючих повноваження сільських/селищних голів: Світлана Корольова (с. Чулаківка Голопристанського району), Людмила Варару (с. Львове Бериславського району), Валентина Зелена (с. Іванівка Чаплинського району), Андрій Шуліченко (с. Архангельська Слобода Каховського району), Андрій Чирко (сел.Козацьке Бериславського району).

Сільські спортивні ігри відбулися завдяки організаційній та фінансовій підтримці Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації (директор Андрій Яценко), Бериславської райдержадміністрації (голова Юрій Сидоренко), Бериславської районної ради (заступник голови Наталя Стаднік).

Урочисте відкриття Ігор відбулося 17 серпня на спорткомплексі «Юність». Сільських фізкультурників і спортсменів вітали керівник апарату Бериславської районної державної адміністрації Тетяна Юшко, депутат Бериславської районної ради, голова бюджетної комісії районної ради, директор Бериславської РКДЮСШ ім. В.К.Сергеєва Юрій Сорочинський, голова обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України, головний суддя змагань В'ячеслав Роль.

За значний особистий внесок в розвиток та пропаганду сільського спорту, значні досягнення вихованців у резервному спорті та спорті вищих досягнень та у зв’язку з 50-річним ювілеєм вручено Подяку голови обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України та грошову премію Юрію Сорочинському, директору Бериславської РКДЮСШ ім. В.К.Сергеєва.

У результаті проведених змагань кращим спортивним селом/селищем 2013 року серед сіл/селищ І групи стало село Львове Бериславського району, на ІІ місці село Чулаківка Голопристанського району, на ІІІ – селище Козацьке Бериславського району.

Кращим спортивним селом/селищем 2013 року серед сіл/селищ ІІ групи стало село Архангельська Слобода Каховського району, на ІІ місці – село Іванівка Чаплинського району.

Село Львове стало переможцем  в абсолютній першості серед команд обох груп і здобуло право представляти Херсонську  область у Всеукраїнських сільських спортивних іграх 2013 на краще спортивне село/селище, які відбудуться у кінці вересня в селищі Коктебель Феодосійської міської ради АР Крим за рахунок ВФСТ «Колос» АПК України.

У командній першості чемпіонами стали:
- Волейбол (змішані склади): команда села Чулаківка Голопристанського району. Золоті медалі здобули: Юлія Оберемок, Олена Пантак, Михайло Штацький, Іван Бричка, Генадій Ветеневич, Олексагдр Ходій, Олег Чопой, Олександр Хозій.

- Міні-футбол(змішані склади): команда села Архангельська Слобода Каховського району. Золоті медалі вибороли Ольга Войтович, Олена Болотна, Віктор Болотний, Сергій Войтович, Віталій Кулик, Михайло Сличко, Володимир Стрілець, Микола Сличко.

- Перетягування канату: команда села Архангельська Слобода Каховського району. Золоті медалі вибороли Наталія Попиєвська, Євген Семенов, Євген Маковський, В’ячеслав Летинецький, Станіслав Грунін, Андрій Шуліченко.

В особистій першості чемпіонами стали:
- Гирьовий спорт: серед жінок – Галина Пантак (абсолютна в/к) з села Чулаківка Голопристанського району, серед чоловіків – Валерій Дрозд (в/к 70 кг) з села Іванівка Чаплинського району, Михайло Бержатний (в/к 90 кг) з села Львове Бериславського району, Сергій Смирнов (в/к +90 кг) з села Іванівка Чаплинського району.

- Легкоатлетичний крос: серед жінок на дистанції 1,5 км – Тетяна Панкіна, серед чоловіків на дистанції 3 км – Павло Красман (обидва з села Львове Бериславського району).

- Настільний теніс: серед жінок – Марина Салтикова з села Іванівка Чаплинського району, серед чоловіків – Дмитро Черепанов з села Козацьке Бериславського району.

- Доміно: серед жінок – Наталія Білошапка, серед чоловіків – Володимр Білошапка (обидва з села Львове Бериславського району).

- Шахи: серед жінок – Ірина Питайло з села Львове Бериславського району, серед чоловіків – Олександр Красильников з села Архангельська Слобода Каховського району.

- Шашки: серед жінок – Тетяна Бицюра, серед чоловіків – Юрій Гайович (обидва з села Львове Бериславського району).

Команди сіл/селищ, які посіли І-ІІІ місця у загальнокомандній першості в І та ІІ групах, були нагороджені пам'ятними кубками і дипломами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації. Чемпіони змагань у командних і особистих першостях були нагороджені золотими медалями і дипломами, а призери – дипломами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.


Фото:

Нашi партнери