«Олімпійське літо» у Херсонському таборі «Юнга»

У цьому році  пощастило тим херсонським школярам, які 2 тижні своїх літніх канікул  провели у  міському таборі «Юнга», який працював на базі Херсонського дитячого оздоровчого центру «Юнга». 

Усі зміни були дуже яскраві і насичені різноманітними подіями. Майже щодня діти відвідували Гідропарк, мали змогу не лише покупатися і навчитися плавати у «Школі плавання», але й взяти  участь у різноманітних спортивних змаганнях,  у яких були задіяні усі учасники відпочинкової зміни. Регулярно проходили турніри з волейболу, футболу, піонерболу, бадмінтону, настільного тенісу та багато іншого.

Вихованці табору стали активними учасниками  легкоатлетичних змагань, присвячених Олімпійському дню та 100-річчю олімпізму в Україні: вони бігали  «олімпійську стадію», змагались у«квесті», набиванні м’ячів, стрибках на скакалках та конкурсі малюнків на асфальті на спортивну тематику. По завершенню  символічних змагань всіх учасників чекали призи  і подарунки, можливість отримати автографи та фото на пам’ять від олімпійського чемпіона з веслування (Сергія Пострєхіна) та призерів Олімпійських ігор (Сергія Кірсанова, Павла Гурковського і Олександра Марченка).

13 серпня вихованці  V зміни табору відвідали  загальноміське спортивне свято у рамках обласного фестивалю дитячої творчості «Таврійська хвиля». Діти взяли участь у параді спортсменів та святковому відкритті змагань, побачили, як відбуваються тренування веслувальників на байдарках та каное на базі Херсонської школи вищої спортивної майстерності, а також повболівали за своїх товаришів у спортивних змаганнях.

 І хоча зміни  пролітали дуже швидко, але кожен вихованець табору встигав за цей час продемонструвати всі свої таланти й уміння, гарні співочі та танцювальні навички, спортивну підготовку та багато іншого.

З 1 червня по 21 серпня  5 змістовні і цікаві відпочинкові зміни  тривалістю 14 днів  під загальною назвою «Острів Дивограй» пропонували вихованцям табору незабутні літні канікули і відпочинок. Майже 500 юних херсонців скористалися цією можливістю, і сьогодні їм є що  розповісти своїм друзям і батькам і про «Олімпійське літо» і про  «Школі плавання».

І ще саме важливе - для батьків. Вони мають можливість ознайомитися, як відпочивають їх діти на сайті  Херсонського дитячого оздоровчого центру «Юнга», який до речі, признаний одним із самих кращих сайтів Херсонської області серед  позашкільних закладів України  http://yunga-kherson.ucoz.net/index/pro_nas/0-15 .

Довідка. Херсонський дитячий оздоровчий центр «Юнга» підпорядкований управлінню освіти Херсонської міської ради.
Під час  роботи табору відпочинку працюють різноманітні гуртки та спортивні секції. Виховна робота в літньому таборі відпочинку «Юнга» спланована, враховуючи вікові особливості дітей та розумно поєднує у собі відпочинок, спорт, туризм, пізнавально-естетичну, екологічну, оздоровчу діяльність.     У кожній зміні проводяться цікаві екскурсії: по місту Херсону, до Миколаєва у аквапарк  «Водолій», на базу зеленого туризму «Чайка» у м. Гола Пристань, екскурсії плавнями Дніпра, відпочинок на базі «Петровець» та міському пляжі «Гідропарк».


 


Фото:

Нашi партнери