У Верхньорогачицькому районі готуються до свята спорту

У Верхньорогачицькому районі на розвиток дитячо-юнацького спорту нинішнього року виділено 163 тис. грн.
Для занять фізичною культурою та спортом в районі діє 51 спортивний майданчик,  з яких 8 – з тренажерним обладнанням, 9 – мають футбольні поля, інші – баскетбольні, волейбольні, гандбольні майданчики.

225 вихованців у поточному навчальному році матимуть можливість займатися у дитячо-юнацькій спортивній школі такими видами спорту, як баскетбол, бокс, волейбол та футбол. Залучення школярів району до занять у спортивній школі складає 21% від учнів шкіл, що є одним з найбільших показників в області.

З 9 по 15 вересня у рамках тижня, спрямованого на популяризацію  здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом та на виконання соціальних ініціатив Президента України В. Януковича «Діти – майбутнє України» у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району пройдуть спортивно-масові заходи, присвячені Дню фізичної культури і спорту та 100-річчю олімпізму в Україні.

Зокрема, планується проведення змагань з міні-футболу, настільного тенісу, «Веселі старти», «Козацькі забави», «Спритні, завзяті, відважні», «Старти надій».

Окрім цього, у загальноосвітніх навчальних закладах для дітей організовано бесіди «Здоров’я дітей – здоров’я нації», «Здоровий спосіб життя – родинні звички», «Абетка здоров’я», виховні години «Здоров’я – наше багатство», години спілкування «Будьте здорові, діти», «Раціональне харчування школяра – неодмінна умова життя», конкурс санбюлетенів «Здоров’я – найбільший у світі дарунок», конкурс малюнків та плакатів «В здоровому тілі – здоровий дух», засідання «круглого столу» на теми: «Шкідливі звички і молодь», «Наркоманія та особистість», тренінг «Здоровий спосіб життя», випуск інформаційного вісника «Спортивні рекорди незалежної України», практичні заняття з надання першої домедичної допомоги в разі нещасних випадків.

13 вересня на центральному стадіоні «Старт» у Верхньому Рогачику відбудеться загальнорайонний спортивний захід, під час якого трудові колективи організацій, підприємств, установ району, а також всі бажаючі зможуть перевірити свою спортивну підготовку, взявши участь у велопробігу, в змаганнях з бігу, гирьового спорту та спортивних естафетах.


https://sites.google.com/site/vrogachik/novini


Фото:

Нашi партнери