Олімпійський урок для ув’язнених

Заступник голови Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, срібний призер Олімпійських ігор з веслування на байдарках і каное Сергій Кірсанов провів Олімпійські уроки у виправних колоніях області.

Під час Олімпійських уроків спортсмен на своєму прикладі намагався показати, що завдяки спорту та власній самоорганізації можна досягти успіху.

«Ще в юності, - зізнався Сергій Федорович, - я був звичайним хуліганом, і, цілком можливо, міг би розділити долю свого друга, неодноразово судимого, якби вчасно не зацікавився спортом».

Худенький, відносно невисокий 14-річний хлопець зміг переконати тренера, що він може розвиватися і досягти спортивних вершин якщо не завдяки фізичним даним, то спираючись на свою завзятість. Вже через 3 роки занять Сергій Кірсанов став майстром спорту міжнародного класу.

За словами олімпійця, такий Урок відрізнявся від звичайного шкільного в першу чергу тим, що дітей складніше зацікавити спортом, чоловіки, що знаходяться за гратами жваво цікавилися, запитували уславленого спортсмена.

За словами представників управління пенітенціарної служби, такі зустрічі є перевиховним моментом, адже засудженим є на кого рівнятись, з кого брати приклад і до чого прагнути.

На згадку про таку зустріч Сергій Кірсанов подарував виправній установі м'ячі та книги на олімпійську тематику.

НОК України


Фото:

Нашi партнери