Комунальна установа "Херсонський обласний центр фізичного здоров"я населення "Спорт для всіх" Херсонської обласної ради

73000, м. Херсон, вул.Богородицька, 16 


Директор центру - Ротонос Сергій Олексійович 
моб. (050) 552-65-47, e-mail:sport-for-all.ks@i.ua

Види спорту

Комунальна установа «Херсонський обласний центр  фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Херсонської обласної ради  створений обласною радою шляхом перетворення Херсонського обласного центру фізичного  здоров’я  населення «Спорт для всіх», який був утворений відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від    06 жовтня 2003 року № 1023 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 49 «Про утворення центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Центр є спеціалізованою бюджетною неприбутковою установою для провадження фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення в Херсонській області, знаходиться в управлінні Херсонської обласної ради.                                                          
Координацію фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності Центру здійснюють відповідні органи державної виконавчої влади у межах повноважень, встановлених чинним законодавством України.

Організаційно-правова форма - комунальна установа спільної власності територіальних громад області. Засновником установи є Херсонська обласна рада.

Метою діяльності Центру є створення сприятливих умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом, задоволення їх потреб в оздоровчих послугах за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення.

Основними завданнями Центру є:
 - залучення широких верств населення до регулярних оздоровчих занять, надання фізкультурно-оздоровчих послуг, поєднання масових та індивідуальних форм організації фізкультурно-спортивної роботи за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення;
 - формування у громадян потреб рухової активності та створення умов для їх задоволення;
 - просвітницька робота з питань оздоровлення населення засобами фізичної культури і спорту;
 - організація та проведення змагань, конкурсів, показових виступів, фестивалів, спортивних свят та інших заходів за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення.

Обласний центр  «Спорт для всіх» організує проведення ряду масових заходів, серед яких:
- традиційні багатоетапні масові змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я»,
- змагання «Атлетик-майстер» серед аматорів з силових видів спорту,
- багатоетапні масові змагання «Зелений стадіон» з елементами паркового орієнтування у  місцях масового відпочинку населення серед різних вікових груп,
-  масові заходи серед дітей-вихованців спеціалізованих закладів «Ти зможеш, якщо зміг я»,
- до Всесвітнього дня здоров’я спортивні заходи  «Рух заради здоров’я»,
- до Міжнародного дня захисту дітей масові змагання «Веселі старти» серед дошкільнят,
-  Олімпійський день бігу,
- спортивно-оздоровча зміна «Дитяча Олімпіада Херсонщини» для вихованців дитячо-юнацьких спортивних закладів області,
-  зимовий спортивний турнір з велотріалу «Фінал року»,
- спортивне свято «Бал чемпіонів. Герої спортивного року»,
- фестиваль спорту з нагоди Дня фізичної культури і спорту , 
- молодіжні спортивні фестивалі зі стрітболу, фітнесу і черліденгу за участю учнівської та студентської молоді,
- міжнародні турніри  і фестивалі зі східних єдиноборств.

Найбільш масові всеукраїнські заходи, які організовує та проводить  обласний центр на території Херсонської області:
- Всеукраїнський місячник з облаштування спортивних майданчиків за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення «Спорт для всіх – спільна турбота»;
- Міжнародна естафета бігунів – «Біг заради гармонії»;
- Велосипедна естафета «Спорт для всіх єднає Україну!» з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

Для активізації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання населення безпосередньо у м. Херсоні функціонує підлітковий спортивно-оздоровчий клуб «Спорт для всіх» обласного Центру, послугами якого на сьогодні  користуються  діти і підлітки.

З метою пропаганди здорового способу життя, формування у молоді бажання до систематичних занять фізичною культурою і спортом обласним Центром розроблено і розповсюджено  методичний посібник «Теоретичні та практичні аспекти відновлення після напруженої  м’язової діяльності» і  7 інформаційних буклетів. Щороку проводяться  семінари-тренінги  для інструкторів з фізичної культури та спорту дитячих оздоровчих таборів області з питань фізкультурно-оздоровчої роботи та навчання основ плавання.
У 2010 році  запущений центральний спортивний  веб-портал області «Спорт для всіх». 

На сьогодні  обласний   центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» став надійним партнером  і зайняв своє  провідне  місце   серед  організацій і установ, незалежно від відомчої підпорядкованості   в питаннях  організації фізкультурно-оздоровчих заходів для різних верств населення за місцем проживання та в місцях масового  відпочинку, залучення його до систематичного заняття фізичною активністю, пропаганді здорового способу життя.  


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери