Комунальний заклад «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради

73000 м. Херсон, вул.Суботи, 40
Директор закладу - Нестеров Михайло Олександрович
Контактнна особа:-  Бугаєнко Євген Кузьмич
тел. (0552) 26-45-21, e-mail: Sportklub@Ukr.Net

Види спорту
Парашутний спорт

28 березня 2018 року Рада Правління прийняла рішення про введення комунального закладу «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради в систему льотної, парашутної та авіаційно-технічної діяльності ГО «ТСО України».

Комунальний заклад «Обласний авіаційно-технічної спортивний клуб» Херсонської обласної ради (далі – Клуб) є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області, підзвітний та підконтрольний Херсонській обласній раді, є позашкільним навчальним закладом, який здійснює навчання і виховання дітей, підлітків та молоді у позаурочний та позанавчальний час.

Клуб – профільний позашкільний навчальний заклад, основними  напрямами діяльності якого є військово-патріотичний та науково-технічний.

Клуб у своїй діяльності керується Положенням про дитячо-юнацький клуб юних моряків, річковиків, авіаторів, космонавтів, парашутистів, десантників, прикордонників, радистів, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 06 листопада 2009 року № 1022 і  Статутом. закладу.

Зарахування учнів до Клубу може здійснюватися протягом навчального року (у міру закінчення комплектування гуртків, секцій груп та інших творчих об'єднань) за їх бажанням і на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, на безконкурсній основі. Для зарахування вихованців (учнів, слухачів) до окремих гуртків, об'єднань потрібна довідка медичного закладу про відсутність у них протипоказань для занять у даному гуртку, об'єднанні.

До Клубу зараховуються вихованці і учні віком від 12 до 21 років у відповідності із навчальною програмою, за якою організовується навчально-виховний процес у гуртках

З питань організації парашутної та льотної діяльності Клуб підпорядковується Громадській організації «Товариство сприяння обороні України» (надалі ГО ТСО України) та керується авіаційним законодавством України, керівними документами ГО ТСО України.

Рішенням сесії Херсонської обласної ради від 8 вересня 2017 року № 593  директором комунального закладу «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради був призначений Нестеров Михайло Олександрович З  його призначення розпочалася нова історія і нове життя  Херсонського аероклубу.

Комунальний заклад «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради поступово налагоджує свою діяльність.

За дев`ять місяців роботи нового керівника Михайла Нестерова вже отримано дозволи на польоти й навчання стрибкам із парашутом, підготовлено новий випуск вихованців-парашутистів та 28  червня 2018 року відкрито злітно-посадковий майданчик «Скадовськ» у м. Скадовську.

Аероклуб відроджується і Херсонська обласна рада активно сприяєть цьому процесу, зокрема ще наприкінці 2017 року було виділено 150 тис. грн на закупівлю 20 нових парашутів. А протягом року вихованці херсонського аероклубу брали участь у всеукраїнських змаганнях. Так, у військо-патріотичних змаганнях «Маргеловський тримаємо стрій» (Полтава) херсонська команда зайняла четверте загальнокомандне місце, обійшовши команди із Києва, Харкова і Житомира.

Наразі в клубі займаються кілька десятків чоловік віком від 17 років.

На сьогодні Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб активно готується до нового навчального сезону, який стартує 1 вересня 2018 року. До безкоштовних занять в клубі запрошуються юнаки і дівчата віком від 14 ти 21 року. Все, що необхідно, – прийти за адресою: м. Херсон, вул. Суботи, 40  та написати відповідну заяву. Звертаємо вашу увагу! Перед тим, як стрибати з парашутом, необхідно пройти теоретичний курс та засвоїти чимало корисних порад та настанов від досвідчених парашутистів.

Стрибки для дорослих здійснюються на платній основі.  Більш детальніше за телефоном: (0552) 26-45-21.

Липень 2018


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери