Херсонська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України

73000, м. Херсон, вул.Радянська, 46, оф.339
Перший заступник голови - Руслан Русаль Руслан Миколайович
Заступник голови -
(0552) 26-44-54, e-mail: dinamo-kherson@list.ru

Види спорту
Академічне веслування
Сумо
Важка атлетика
Гімнастика спортивна
Дзюдо, самбо
Стрільба кульова
Стрільба із лука

До 70 річниці з дня утворення Херсонської обласної організації ФСТ «Динамо» України.

Херсонська обласна організація ФСТ «Динамо» України заснована у червні 1944 року.  У 2014 році Херсонському «Динамо» виповнюється 70 років.

За своїми здобутками організація посідає одне з провідних місць серед територіальних організацій „Динамо” в Україні. 

З жовтня 2009 року по теперішній час на посаді першого заступника голови працює Пєвіцин Олександр Станіславович,  заступником голови - Важніченко Олександр Іванович.
 
Херсонська організація виконує своє основне завдання – залучає до регулярних занять фізичною культурою і спортом співробітників правоохоронних органів, працівників, службовців підприємств, а також членів їх сімей. Зараз організація налічує 37 колективів фізичної культури, в яких об'єднані  4923 членів товариства: працівників і військовослужбовців, серед яких щороку проводяться змагання з різних видів спорту.

У 2013 році виповнилося 24 роки збірній команді ветеранів облради «Динамо» з волейболу, яка була заснована в 1989 році співробітниками УМВС України в Херсонській області. Всі ці роки очолює команду полковник міліції Щепак Сергій Дмитрович. У перебігу подальших років в команду увійшли представники інших силових структур: СБУ, УДСНС, ГУ Міндоходів, Департаменту пенітенціарної служби. 

До складу команди входять 6 полковників, 11 підполковників та 2 майора, всі у відставці. На теперішній час команда виступає в віковій категорії старше 55 років. Команда ветеранів «Динамо» є неодноразовим переможцем та призером міських, обласних, республіканських та міжнародних змагань. В 2012 році команда стала володарем Кубку України серед ветеранів, а в 2013 році – срібним призером цього ж турніру. 

У щорічному турнірі на Кубок України серед ветеранів - команда Херсонського «Динамо» єдина з понад ста команд, що брали участь у турнірі з різних регіонів, яка представляла спортивне товариство «Динамо» та в цілому правоохоронні органи. Чотири члена команди удостоєні високого звання «Почесний ветеран волейболу України».
          

 

За час існування організацією підготовлено 15 заслужених майстрів спорту СРСР та України (Володимир Земляков, Сергій Пострехін, Павло Гурковський, Микола Комаров, Валерій Досенко, Олександр Марченко, Людмила Аржаннікова, Тетяна Лисенко, Наталія Калініна, Олександр Береш, Костянтин Губка, Марина Максименко, Андрій Приведа, Олександр Коновалюк, Павло Іщенко); понад  82  майстрів спорту міжнародного класу; 26 фахівців -  заслужені тренери СРСР, УРСР і України; 12 чоловік нагороджені державними нагородами (Дьяченко Анатолій Прокопович, Гурковський Павло Миколайович, Комаров Микола Анатолійович, Волощук Олег Іванович, Волощук Георгій Іванович, Яценко Олександр Дмитрович, Пострехін Сергій Альбертович, Хрущов Володимир Петрович, Кібальников Олександр Іванович,  Аржаннікова Людмила Леонідівна, Бакарасєв Олександр Михайлович, Резніков Вадим Григорович).

На  ХХХ  Олімпійських іграх  2012 року  у м. Лондоні Херсонську обласну організацію ФСТ «Динамо» України представляли п’ять спортсменів: Шитко Дар΄я  (кульова стрільба),  Приведа Андрій  та Коновалюк  Олександр (веслування академічне), Іщенко Павло (бокс), Проценко Андрій (легка атлетика).

В  ХОО ФСТ «Динамо» України та КДЮСШ «Динамо» працює  8 секцій з видів спорту: стрільба кульова, стрільба з луку, гімнастика спортивна, боротьба дзюдо, важка атлетика, сумо, веслування академічне, спортивне орієнтування, де займається близько 315 спортсменів.

Тренуються діти під керівництвом 5 заслужених тренерів України: Маслової Н.І. (стрільба кульова) Волощука Г.І. та Волощука О.І. (веслування академічне), Павлова В.О. (стрільба з луку) та  Кіма Р.С. (сумо).

За досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді 2013 року  в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України Президент України нагородив  херсонських спортсменів, тренерів та працівників спорту:
орденом Данила Галицького  - срібних призерів з академічного веслування Василя Завгороднього, Станіслава Ковальова, Віталія Цуркана, Станіслава Чумраєва,  Анатолія Радченко, легкоатлета Андрія Проценко;
медаллю «За працю і звитягу» - тренера з легкої атлетики Геннадія Зуєва.
Звання «Заслужений працівник фізичної культури  і спорту» присвоєно тренерам з веслування академічного Георгію та Олегу Волощукам та тренеру зі стрільби кульової Масловій Ніні Іванівні.

У 2013 році 46 спортсменів «Динамо» увійшли до списку збірних команд України з видів спорту: з них 30 спортсменів - до олімпійської ї та 16 спортсменів  - до неолімпійської збірної.

Згідно  з рейтингом підведення підсумків за 2013 рік, кращими спортсменами з олімпійських видів спорту визнано: Іщенко Павло (бокс), Проценко Андрій (легка атлетика), Ковальов Станіслав, Чумраєв Станіслав, Цуркан Віталій, Радченко Анатолій і  Завгородній Василь (веслування академічне), Козенко Ганна (важка атлетика), Павлова Анастасія (стрільба з луку). Кращою спортсменкою з неолімпійських видів спорту стала Максименко Марина (сумо), кращий тренер  з неолімпійських видів спорту - Кім Роберт Сергійович (тренер з сумо Максименко Марини). Згідно рейтингу з видів спорту в області серед обласних організацій ФСТ і відомств з олімпійських видів спорту Херсонська обласна організація ФСТ «Динамо» України зайняла перше місце, а з не олімпійських видів спорту – третє місце.

У 2014 році 13 спортсменам  ХОО ФСТ «Динамо» України призначена обласна стипендія (12 стипендій з олімпійських видів спорту та 1 з неолімпійських).

Спортсмени «Динамо» брали участь  у міжнародних, всеукраїнських та обласних змаганнях. Так,  Максименко Марина (сумо) на чемпіонаті України  в Луцьку та на чемпіонаті Європи в Варшаві здобула золото в ваговій категорії 80 кг,  виграла срібні нагороди  на Всесвітніх іграх з не олімпійських видів спорту 2013 року  в Колумбії  і  на ІІ Всесвітніх іграх з єдиноборств 2013 року  в м. Санкт-Петербурзі.

Павлова Анастасія (стрільба з луку)  на чемпіонаті України в м. Львів завоювала золото та встановила юніорський рекорд світу, на чемпіонаті світу серед юніорів в Китаї в команді виборола золоту нагороду, на чемпіонаті Європи серед юніорів в Польщі також в команді здобула золоту нагороду, на чемпіонаті України серед юніорів в Черкасах  - срібну нагороду та встановила рекорд світу і Європи.

Іщенко Павло (бокс) на чемпіонаті Європи в Мінську та  Міжнародному турнірі в Херсоні виборов золоту нагороду.

Козенко  Ганна (важка атлетика)  на чемпіонаті Європи в Албанії здобула бронзову нагороду, на чемпіонаті світу в Вроцлаві зайняла 7 місце, на Кубку світу в Москві - 4 місце, на чемпіонаті України в Луганську,  на чемпіонаті України серед ШВСМ в Харкові та Кубку України в Чернігові виборола  золоту нагороду.

Проценко Андрій (легка атлетика)  - неодноразовий призер чемпіонатів та Кубків України, переможець Міжнародного турніру 2012 року (м. Львів), 13 місце на чемпіонаті Європи 2012 року (Фінляндія).  На ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні зайняв 9 місце. У 2013 році на чемпіонаті України в Ялті  здобув бронзову нагороду, на чемпіонаті світу  посів 15 місце.

Тихова Дар'я (стрільба кульова) неодноразова фіналістка чемпіонатів та Кубків України, 6 місце на чемпіонаті Європи 2013 року,  найкраща спортсменка України 2009 року,  входить  до спортивної слави  Херсонщини, учасниця ХХІХ та ХХХ Олімпійських ігор.

Кудря Сергій (стрільба кульова) -  неодноразовий переможець та  призер чемпіонатів України і Європи 2001-2013 років,  дворазовий срібний призер Всесвітньої універсіади, переможець чемпіонату світу серед поліцейських у вправі МП-6 (Кувейт, 2010 рік).

Приведа Андрій (веслування академічне) - неодноразовий переможець чемпіонатів України та Кубків України  2009-2012 років,  срібний призер чемпіонату Європи 2009 року, бронзовий призер  чемпіонатів Європи (Португалія, 2010 рік) та (Болгарія, 2011 рік),  посів 10 місце на чемпіонаті світу (Нова Зеландія, 2010 рік),  7 місце на чемпіонаті світу 2011 року у Словенії, 5 місце на етапі Кубку світу 2012 року і 4 місце на чемпіонаті Європи в Італії. На ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні зайняв 8 місце в вісімці зі стерновим.

Ковальова Наталія (веслування академічне) -  срібна призерка І літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2010 року у Сінгапурі, неодноразова чемпіонка та призерка чемпіонатів та Кубків України 2009-2013 років, у 2013 році посіла 6 місце на чемпіонаті Європи та  9 місце на чемпіонаті світу.

Детальніше  на сайті http://dynamo.ks.ua/

Вересень 2014


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери