Херсонська обласна організація традиційного окінавського Годзю-Рю карате-до

м. Херсон, вул.Ілліча, 72 (спортивний зал "Арелан")


Голова обласної федерації - Яковлєв Артем Миколайович
(0552) 29-43-66, моб.т. (067) 553-59-33, (066) 422-86-35

Види спорту
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)

Херсонська обласна федерація традиційного окінавського Годзю-Рю каратэ-до (ХОФТОГК)  була створена в 1999 році. Федерація є колективним членом IOGKF (шеф-інструктор Моріо Хігаона, 10 дан).
Українське представництво Годзю рю карате  існує у Днепропетровську, Херсоні, Києві, Миколаєві, Одесі, Харкові, Черкасах. Офіційним представником IOGKF на території України є Васильчук Денис Володимирович (4 дан). З 2000 року ХОФТОГК очолює Яковлєв Артем Миколайович (2 дан).
Федерація має ліцензію Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту на організацію та проведення спортивних занять серед професіоналів і любителів спорту (серія АВ № 298487).
Щорічно федерація проводить відкриті турніри, де беруть участь спортсмени різних стилів і напрямків, які  практикують роботу в повний контакт.

Проведення спортивних заходів - це лише маленька частина у заняттях  за традиційною системою. Основу Годзю рю становлять традиційні заняття в загальних і індивідуальних групах, з відпрацьовуванням прийомів реального двобою й вихованням високоморальних якостей на основі філософії східних бойових мистецтв. Саме тому в групах навчання традиційній системі Годзю-Рю вік практикуючих необмежений,  за цей час чисельність організації збільшилася до 100 осіб віком від 5 до 53 років.

 

Окінавське карате-до відрізняє твердий, бойовий стиль ближнього бою. Основний його плюс - це максимальна наближеність до реального двобою. Ця форма сутички-боротьби, що поряд з ударами кулаками й ногами, включає удари ліктями, коліньми, головою, кидки, болючі, задушливі прийоми з додатковими прийомами боротьби на землі. Обмежень тут дуже мало. І якщо людина хоче набути впевненість у собі й уміння осмислити екстремальну ситуацію, то для цього стиль " годзю-рю" цілком підходить.

Щоліта для своїх членів федерація проводить тренувальні оздоровчі табори на Чорноморському узбережжі Херсонської області, а також в Автономній Республіці Крим, де спортсмени можуть тренування на чистому повітрі чергувати з відпочинком, а також спілкуватися зі своїми однолітками.

Нещодавно у федерації з'явився свій зал для тренувань, який зусиллями його членів перетворився з підвалу житлового будинку в приміщення з 2 роздягальнями й 2 спортзалами один на 80 кв. м, другий - на 40 кв. м. Великий зал обладнаний дзеркалами, маківарами, "дерев'яною людиною", татамі, лапами, тиси, нигиригами, конго кенами, ісі сасі, що дає можливість проводити тренування на більш високому рівні. Крім того,  в залі працює секція  східних танців.

Більш детальніше  про цей вид спорту та федерацію можна узнати на сайті http://iogkf.com.ua/hersonskay-oblast.html


Як знайти:
(0552) 29-43-66, моб.т. (067) 553-59-33, (066) 422-86-35

Фото:

Нашi партнери