Комунальний заклад "Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді" Херсонської обласної ради

73000, м. Херсон, проспект  Ушакова,  18/2

Директор -  Хабрат Лариса Григорівна
Заступнк директора з навчально-виховної роботи - Кульчицький Олег Євгенович
Заступник директора з навчально-методичної роботи - Брусова Тетяна Михайлівна


Тел./факс: (0552) 49-43-61; (0552) 49-53-44, E-mail: obl_turism@ukr.net

Види спорту
Екстремальний спорт(паркур, скейтбордінг, BMX, велотріал, роликовий спорт, спортивний туризм, скелелазіння)
Спортивне орієнтування

Комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради – профільний позашкільний навчальний заклад, центр навчально-виховної, координаційно-методичної, організаційно-масової роботи з туризму, краєзнавства та екскурсій серед учнівської молоді Херсонщини/

Історія Центру розпочалася з відкриття в 1947 році Херсонської дитячої екскурсійно-туристської станції.

У 2001 році станція реорганізована в Херсонський обласний Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді, а  6 травня 2011 року змінено назву «Херсонський обласний Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» на «комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради». 

У 2012 році заклад відзначив своє 65-річчя.

Детальніше на сайті закладу http://oblturcentr.ks.ua/

У Центрі працює 30 гуртків туристсько-краєзнавчого напрямку, в яких навчається 470 учнів. Крім того педагогічні працівники Центру надають методичну допомогу в організації роботи 582 бюджетних туристсько-краєзнавчих гуртків, що працюють у навчальних закладах області.

Команди, підготовлені педагогами Центру, неодноразово ставали переможцями та призерами Всеукраїнських змагань з туризму та краєзнавства. Так, у 2011-2012 році вихованці Центру посіли III місце на II чемпіонаті України серед юніорів із техніки гірського туризму, II місце в особисто-командних змаганнях на 40-му чемпіонаті України серед юніорів із пішохідного туризму; III місце в змаганнях «Кубок України з пішохідного туризму у закритих приміщеннях»; призові місця в особистих змаганнях та естафеті на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування серед вихованців позашкільних навчальних закладів; чемпіонатах Європи та світу зі спортивного орієнтування з виду «Рогейн». У Всеукраїнському фіналі чемпіонату України з туристсько-спортивних походів туристські групи Херсонської області протягом шістьох останніх років посідають призові загальнокомандні місця.

У 2011 році 8 вихованців стали кандидатами в майстри спорту України; 12 присвоєно І розряд, 28 - II розряд, 19 - III розряд, юнацькі розряди присвоєно 141 учню.

Центром проводиться робота з організації в області дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Українського козацтва. Організовано змагання в рамках Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця».

Для змістовного літнього відпочинку Центр організує роботу наметового табору або літнього майданчика «Мандрівник» для шкіл області, літньої школи «Юний турист» для вихованців Центру.

У Центрі працюють 13 педагогів, котрі мають значний досвід організації туристсько-краєзнавчої  і спортивної роботи.


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери