Олімпійський день бігу на Херсонщині

Вже традиційно з нагоди заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року)  у червні проходить по всьому світу Олімпійський день. Цього року в Україні акція приурочена ще й до 20-річчя створення Національного олімпійського комітету України, яке відзначатиметься 22 грудня. В усіх регіонах країни свято спорту завітало на центральні вулиці міст, в парки, дитячі табори, навчальні заклади, спортивні палаци, на стадіони.

В місті Херсоні Олімпійський день Бігу був проведений 18 червня  2010 року в парку імені Леніна. Організатори акції -  обласне відділення Національного олімпійського комітету України, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.

Відкрив свято голова обласного відділення НОК України, олімпійський чемпіон 1980 року, заслужений майстер спорту СРСР Сергій Пострєхін. З привітальним  словом виступили заступник  голови обласної державної адміністрації Андрій Граділь і заступник Херсонського міського голови Сергій Черевко.

 Після урочистого відкриття стартував забіг учасників, в числі яких бігли Сергій Пострєхін, Сергій Черевко, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Трамбовецький, срібний призер XXІV Олімпійських ігор в Сеулі, заслужений майстер спорту СРСР Сергій Кірсанов, представники управлінь облдержадміністрації і структурних підрозділів Херсонського міськвиконкому і райвиконкомів, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, діти і підлітки із пришкільного літнього табору загальноосвітньої школи № 14 та позашкільного літнього табору «Юнга» м. Херсона  віком від 7 до 16 років, любителі бігу. 

Всі учасники пробігу отримали відповідні сертифікати, пам’ятні сувеніри, а переможці нагороджені призами обласного відділення НОК України.

Це унікальне спортивне свято стало справжнім подарунком для всіх, кому небайдужий спорт, олімпійські ідеали та здоровий спосіб життя, чудовою можливістю кожному не лише долучитися до багатомільйонної армії прихильників олімпізму в усьому світі, а й мати нагоду хоча б на один день відчути себе справжнім олімпійцем. 


Фото:

Нашi партнери