Суперфінал Всеукраїнських сільських спортивних ігор 2010 у м. Скадовську

26 червня у м. Скадовську відбулося урочисте відкриття суперфінальних  змагань Всеукраїнських сільських юнацьких спортивних ігор-2010, присвячених 60-річчю утворення фізкультурно-спортивного товариства «Колос».


До Скадовську прибув олімпійський вогонь - символ утворення в Україні єдиного добровільного сільського фізкультурно-спортивного товариства, який наприкінці червні пронесли учасники велоестафети з села Березівка Чернівецького району Вінницької області територіями Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської та Херсонської областей.

Привітали юних спортсменів України начальник Управління державної служби Головдержслужби України в Херсонській області А.Яценко, голова Скадовської районної державної адміністрації А.Власенко, генеральний секретар Національного олімпійського комітету України В.Геращенко, перший заступник голови федерації профспілок України Ю.Кулик, начальник департаменту учбово-спортивної роботи Міністерства освіти і науки України А.Ільченко, міський голова О. Гавриш, голова ВФСТ "Колос" А.Усенко.

У своєму  виступі Анатолій Усенко подякував міському та районному керівництву за організацію свята у Скадовську, яке вже втрете проходить саме тут. Він побажав юним колосовцям високих спортивних перемог та міцного здоров'я.
У відкритті спортивного свята  взяли участь близько 3000 дітей-спортсменів та учасників шоу-програми. Всіх присутніх вразили учасники Херсонського обласного авіаційно-технічного клубу своїм віртуозно точним приземленням на стадіоні та кольоровими шоу під час польоту, серед яких були і чемпіони України з точного приземлення. Херсонський клуб нараховує понад 300 учасників, де навчається молодь від 18 до 20 років.

 
Урочисте нагородження переможців почалося з наймолодших учасників-дошкільнят.

Свої нагороди отримали переможці з важної атлетики - перше місце посіла команда з Тернопільської області, друге - з Хмельницької, трете - з Миколаївської області.

У змаганнях з волейболу перше місце виборола  команда з Вінницької області, друге - з Херсонської, трете - з Чернівецької області.

У змаганнях з дзюдо перше місце зайняла команда з Черкаської області, друге - із Запорізької, трете - з Черкаської області.

Переможцями з легкої атлетики визнано команди Київської області  (І місце), Херсонської (ІІ місце), Дніпропетровської області – ІІІ місце.

У культурній програмі  спортивного свята виступили  зразкові ансамблі естрадного танцю «Провінційний балет» і народного танцю «Весёлые ребята», ансамбль народної пісні «Радість», Запорізький клуб козацького двобою «Запорізький Спас».

Закінчилось свято яскравим феєрверком. Спортивні змагання  пройдуть до 30 червня.


Фото:

Нашi партнери