До старту I зимової Юнацької Олімпіади один рік

З 13 по 22 січня 2012 року Інсбрук (Австрія) прийматиме перші зимові юнацькі Олімпійські ігри. В 1964 та 1976 роках Інсбрук вже ставав столицею «білої» Олімпіади і ось настав час спалахнути Олімпійському вогню юнацьких стартів.

Третій інспекційний візит Координаційної комісії МОК по підготовці до Ігор не виявив ніяких збоїв графіку, а навпаки, члени Комісії відзначили значний прогрес.

Ігри-2012 в Інсбруку, як і перші літні, що пройшли в серпні в Сінгапурі, матимуть низку особливостей. Зокрема, в деяких видах програми, таких як синхронне катання у фігуристів, керлінг, санний спорт, шорт-трек, братимуть участь змішані команди, що складатимуться зі спортсменів різних країн. В чоловічому та жіночому хокеї будуть проведені змагання з індивідуальної майстерності. Вперше відбудеться спільна естафета лижників і біатлоністів, причому хлопців та дівчат в них буде порівну.

Інсбрук, який двічі проводив дорослі зимові Олімпійські ігри, має всі необхідні спортивні споруди. Наразі завершується їх оновлення, оснащення сучасним високо технологічним обладнанням. В той же час, організатори вже побудували до юнацької Олімпіади новий біатлонний комплекс та трамплін для стрибків на лижах в Зеєфельді.

Досить приємне враження у членів Координаційної комісії МОК залишило відвідання майбутнього Олімпійського селища. Юні спортсмени житимуть в 3-5 кімнатних апартаментах. Цікаво, що на стінах будинків будуть написані цитати з Олімпійської клятви. Організатори сподіваються, що вони нагадуватимуть молодим спортсменам про принципи справедливої гри й інші олімпійські традиції.

В період Ігор-2012 меню спортсменів складатиметься виключно з продуктів, спеціально відібраних досвідченими дієтологами. У їдальні Олімпійського селища атлети будуть лише снідати, гарячі страви планують подавати в обмеженій кількості - тільки тим, хто пізно повертатиметься зі змагань. Основна олімпійська їдальня знаходитиметься неподалік від Олімпійського селища, в Конгрес-центрі, між ними організують постійне автобусне сполучення.

Інсбрук вже зараз живе майбутнім спортивним святом, хоча до старту ще майже рік. На вулицях з'явилися плакати з символікою Ігор, а найближчим часом почнеться продаж атрибутики Ігор.
Нагадаємо, що участь у Іграх візьмуть близько 1100 атлетів з різних країн світу, які не лише вестимуть спортивну боротьбу, а й братимуть участь у культурно-освітніх заходах.

НОК України 


Фото:

Нашi партнери