Міністр України у справах сім"ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін на Херсонщині

19 жовтня 2010 року в ході робочого візиту урядової делегації на чолі з Прем’єр–міністром України Миколою Азаровим до Херсонської та Миколаївської областей Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін взяв участь в урочистому відкритті міського Палацу спорту в Голій Пристані на Херсонщині.

Під стінами будівлі Равіля Сафіулліна зустріли заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Андрій Яценко, голова Голопристанської районної державної адміністрації Олексій Морєв, керівники спортивних організацій, жителі міста, активісти молодіжних громадських організацій та представники козацтва  Голопристанського району.

Відкриття палацу відбулося в урочистій та піднесеній обстановці. Равіль Сафіуллін розрізав символічну стрічку, вручив сертифікат відповідності та ключі від Палацу. В ігровій спортивній залі Міністр привітав присутню громаду Голопристанщини від імені Президента України Віктора Януковича, Уряду України, побажав натхнення та спортивних перемог місцевим спортсменам. Було проведено екскурсію для поважних гостей по тренажерних залах Палацу.

"Я хотів би передати слова вдячності мешканцям цього міста, за їх фінансовий внесок у будівництво Палацу спорту, а також слова захоплення меру міста Анатолію Негрі. Звісно, свій внесок зробило і керівництво нашої держави - Президент Віктор Янукович та Прем’єр-міністр Микола. Азаров, адже здоров’я нації - це те, чим нам сьогодні треба насамперед займатися", - наголосив Равіль Сафіуллін.

Також Міністр зазначив, що за всю історію участі в Олімпійських іграх вихідці з Херсонщини завоювали 22 золоті, 12 срібних, 16 бронзових медалей.

"Від усього серця бажаю, щоб у цьому залі загартувалися та виростали олімпійці та нові чемпіони світу і Європи. Бажаю вам щастя, здоров’я, і від імені Міністерства обіцяю на наступний рік у Голій Пристані встановити новий сучасний спортивний майданчик. І повірте, у вас справді чудовий Палац – я багато де буваю, але такий - мало де є », - зазначив Равіль Сафіуллін.

Наступним спортивним об’єктом, який відвідав Міністр, був  Херсонський льодовий комплекс “Фаворит Арена”, де  відбулась робоча нарада за участі директора комплексу Сергія Колмика та представників спортивних шкіл, щодо розвитку зимових видів спорту на Херсонщині. Була відмічена повна "завантаженість" льоду, як хокейними командами комплексу і клубами з фігурного катання (близько 70% часу) так і жителів Херсонщини, що бажають випробувати себе на ковзанах (близько 30 % часу). Були обговорені проблеми комплексу, фінансування команд та трансферту ведучих гравців до  інших регіонів України і за кордон.

Равіль Сафіуллін надав пропозиції щодо підписання контрактів з гравцями, шляхів розвитку інвестиційної привабливості спортивних споруд, необхідності реалізації програми спортивного комплексу з басейном та борцівськими залами на 4 Таврійському мікрорайоні Херсона.  

За підсумками зустрічей Равілю Сафіулліну було передано пакет документів з листами від учасників зустрічей, де позначені проблемні питання та пропозиції херсонської спортивної громадськості для подальшої роботи.

Також у ході візиту Міністр провів робочу зустріч з головою Голопристанської райдержадміністрації Олексієм Морєвим, міським головою Голої Пристані Анатолієм Негрою, депутатом Херсонської обласної ради Олександром Сидоренком та головою Херсонської обласної Федерації кіокушин карате Сергієм Всеволодовим.

Під час зустрічі обговорювались проблеми розвитку спортивної матеріально-технічної бази району, створення спортивного майданчику в Голій Пристані, нормативне забезпечення розвитку яхт-клубу в Новій Каховці та створення Регіонального палацу  єдиноборств в Херсоні.


Фото:

Нашi партнери