Анатолій Домашенко: "Друге місце нашої збірної на Кубку Світу з пейнтболу - безпрецедентний крок для спортивного пейнтболу в Україні"

З 21 по 24 жовтня 2010 року в м. Полк-Сіті (Флорида, США) відбулися змагання на Кубок світу 2010 року з пейнтболу. 

Збірна команда України вперше в історії посіла друге місце, виступаючи в четвертому дивізіоні серед 38 команд – учасниць змагань. Про це 1 листопада 2010 року на прес-конференції повідомив заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Анатолій Домашенко.

Також у заході взяли участь заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Сергій Глущенко, Президент Федерації пейнтболу України Олександр Дічек та капітан збірної команди України з пейнтболу Ярослав Янушевич.

"Основу збірної України, що змагалася в США, склали члени команди "Халк" з Києва, яка була організована всього півтора року тому і вже встигла стати кращою в Україні та посісти першу сходинку в загальному рейтингу Європейського чемпіонату "Гранд Тур" у категорії "Майстри", - розповів Анатолій Домашенко.

 "Друге місце нашої збірної на Кубку світу з пейнтболу в 4-му з 13-ти дивізіоні – безпрецедентний крок у розвитку спортивного пейнтболу в Україні, адже це порівняно дуже молодий вид спорту для нас. Українці програли команді США, тим більше, що в США цей вид спорту надзвичайно популярний і розвинутий", - сказав заступник Міністра.

Також Анатолій Домашенко зазначив, що зараз у відомстві на стадії опрацювання знаходиться план перспективного розвитку пейнтболу в Україні, особливу увагу в якому приділяється розвиту масового дитячого та юнацького пейнтболу.

"За кожною пейнтбольною професійною командою планується закріпити дитячо-юнацьку спортивну школу для створення в ній секції з пейнтболу", - повідомив Анатолій Домашенко.

Капітан збірної команди України з пейнтболу Ярослав Янушевич подякував Міністерству України у справах сім’ї, молоді та спорту та зокрема Равілю Сафіулліну  за постійну підтримку на всіх стадіях підготовки до міжнародного форуму та за організацію поїздки української збірної до США.

"Завдяки допомозі Міністерства та Федерації пейнтболу України нам вдалося отримати у своє розпорядження тренувальну базу, яка дала змогу команді проводити тренування в зимовий період", - наголосив Ярослав Янушевич.

Довідково: Спортивний пейнтбол з’явився у світі у 1981 році. Спочатку пейнтбол був екстремально-розважальним видом спорту, потім він переріс у професійний масовий спорт з аматорськими та професійними змаганнями у США та в Європі. На сьогоднішній день у пейнтбол грають більш ніж у 100 країнах, та чисельність гравців перевищує 9 млн. чоловік.
Пейнтбол, як порівняно молодий вид спорту, з’явився в Україні у 1994 році. У червні 1995 року, за активної підтримки Держкомспорту в Україні була створена Федерація пейнтболу України, яка з моменту свого заснування займається залученням та об’єднанням молоді та широких верств населення для розвитку та популяризації пейнтболу в Україні.
Федерація пейнтболу України працює при постійній підтримці Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту України, яке надає інформаційну, правову та частково фінансову допомогу при організації та проведенні пейнтбольних змагань, таких як чемпіонат України, етапи Кубку України та всеукраїнські змагання: Київський Азарт, Кубок Незалежності та Різдвяний Кубок.
(За матеріалами сайту Міністерства України у справах сім"ї, молоді та спорту)


Фото:

Нашi партнери