Талісманами Євро-2012 стануть польський і український близнюки

16 листопада  у Варшаві презентовано офіційний талісман чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Це фігурки двох футболістів, одягнуті у форму кольорів національних прапорів України та Польщі. На білій футболці польського футболіста – номер 20, на жовтій футболці українця — номер 12.

Розробкою талісману займався один из найкрупніших мультиплікаційнних концернів Warner Brothers, повідомляє український фан-сайт чемпіонату «Все про Євро 2012».

Виробництво офіційного талісману Чемпіонату Європи з футболу 2012 року може бути також налагоджене в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, таку думку висловив голова організаційного організаційного комітету Євро-2012 в Україні Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ у Варшаві. Він зазначив, що ексклюзивне право на виробництво талісмана має американська компанія Warner Brothers, яка може домовитися про його виготовлення на українських підприємствах.

„Я не виключаю цього. При дотримані всіх комерційних прав”, - зауважив М.ЛУБКІВСЬКИЙ, відповідаючи на уточнююче запитання УНІАН. Водночас він не сказав, чи ведуться відповідні переговори з цього питання.

М.ЛУБКІВСЬКИЙ також зауважив, що організаційний комітет Євро-2012 в Україні намагався вплинути на те, щоб талісман чемпіонату мав український колорит. «У нього є вишивана сорочка. Він навіть має веснянки на обличчі. Це такі речі, які демонструють його як українця”, - сказав він.
Крім того, М.ЛУБКІВСЬКИЙ повідомив, що талісман обирали у тривалих дискусіях, організатори Євро-2012 намагалися вибрати найкращий з можливих варіантів.

„Думаю, що дітям сподобається, а батьки будуть купувати для дітей ці талісмани”, - зазначив він.

Імена футболістам обиратимуть уболівальники. Вони матимуть можливість обрати із трьох варіантів:
• Славек-Славко
• Сємко-Стрімко
• Клемек-Ладко.

Голосування триватиме з 16 листопада до 3 грудня, а варіант-переможець буде оголошений 4 грудня.

Голосувати можна на web-сторінці УЄФА, у ресторанах «Макдональдс» в містах-організаторах Євро-2012 та під час турне талісману містами, де проходитиме чемпіонат.

Турне з презентацією талісманів буде проходити:
• 18 листопада — Познань
• 20-21 листопада – Львів
• 23-24 листопада — Донецьк
• 26 листопада  – Вроцлав
• 26-27 листопада – Харків
• 28-29 листопада – Київ
• 29 листопада – Гданськ
• 4 грудня — Варшава.

За даними газети "Сегодня", в Україні одночасно проходить конкурс на неофіційний "народний" талісман. До кінця року українці будуть вибирати "звірятко, що є в українській фауні". Це стало головною вимогою до неофіційного талісмана. З подібною ініціативою виступив віце-прем'єр України Борис Колісников, відповідальний за підготовку країни до чемпіонату Європи. Конкурс стартував 5 листопада.


Фото:

Нашi партнери