Парламент ухвалив Закон "Про заборону ліквідації, перепрофілювання, відчуження та передачі в оренду оздоровчих закладів для провадження діяльності, не пов'язаної з оздоровленням та відпочинком"

21 грудня 2010 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про заборону ліквідації, перепрофілювання, відчуження та передачі в оренду оздоровчих закладів для провадження діяльності, не пов'язаної з оздоровленням та відпочинком".

Цей Закон спрямований на збереження оздоровчих закладів, що знаходяться в державній та комунальній власності, з метою забезпечення належних умов для оздоровлення та відпочинку населення.

Як зазначено у тексті документу, органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування забороняється приймати рішення щодо перепрофілювання (зміни основного виду економічної діяльності), відчуження, ліквідації, передачі в заставу (іпотеку) оздоровчих закладів, що знаходяться у державній та комунальній власності. А також приймати рішення про їх злиття, приєднання, поділ, перетворення, виділ, передачу в оренду та внесення закладу як вкладу у спільну діяльність для провадження діяльності, не пов’язаної з оздоровленням та відпочинком населення.

Під терміном “оздоровчі заклади” слід розуміти постійно або тимчасово діючі спеціально організовані або пристосовані заклади. До них належать санітарно-профілактичні, лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі, санаторно-курортні, науково-медичні та інші заклади охорони здоров’я, що знаходяться в державній та комунальній власності. Основним видом діяльності є здійснення комплексу заходів соціального, медичного, профілактичного, лікувального, гігієнічного, спортивного, реабілітаційного та виховного характеру, спрямованих на поліпшення та зміцнення фізичного і психічного стану здоров’я населення.

Міністерства України у справах  сім"ї, молоді та спорту


Фото:

Нашi партнери