Голова обласної державної адміністрації Микола Костяк зустрівся з членами збірної команди Херсонської області - чемпіонками V літніх молодіжних спортивних ігор України з гандболу „Університет-Дніпрянка”

22 грудня голова обласної державної адміністрації Микола Костяк зустрівся з членами збірної команди Херсонської області - чемпіонками V літніх молодіжних спортивних ігор України з гандболу „Університет-Дніпрянка”. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Вячеслав Білий та заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Яценко.

Голова обласної державної адміністрації Микола Костяк привітав гравців команди з перемогою у головних комплексних Всеукраїнських змаганнях 2010 року - V літніх молодіжних спортивних іграх України з гандболу, які відбулися 3-10 жовтня 2010 року в м. Запоріжжі. "Сьогодні я із впевненістю можу сказати - на нашій рідній Херсонщині зростають хоча й молоді, але перспективні спортсмени, котрі прославляють рідний край не лише на теренах держави, а й далеко за межами України. І сьогодні одним із пріоритетних напрямів політики є підтримка спорту. Адже через здоровий спосіб життя, через спорт має формуватися свідомість нації задля розвитку держави. Ми готові підставляти вам своє плече, а ви у свою чергу радуйте нас своїми перемогами", - підкреслив Микола Костяк. У подарунок за високі досягнення у спорті від голови обласної державної адміністрації Миколи Костяка збірна команда отримала плазмений телевізор.
У свою чергу дівчата подякували Миколі Костяку за підтримку і вручили йому календар ігор із запрошенням у будь-який час відвідати змагання.

На сьогодні основу гандбольної команди „Університет-Дніпрянка” складають вихованки місцевої гандбольної школи, гравці 1988-1993 років народження. За віковим показником команда є наймолодшою у суперлізі, єдина, яка укомплектована місцевими вихованками. Головним тренером гандбольної команди „Університет-Дніпрянка” є заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Михайло Милославський.

Сьогодні основу національної збірної команди України з гандболу складають вихованки херсонської гандбольної школи. Серед них: Анастасія Бородіна, Ірина Гончарова, Марина Вергелюк (бронзові призерки ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в Афінах), Ольга Ніколаєнко, Регіна Шимкуте, Вікторія Борщенко.

Жіночий гандбольний клуб “Університет-Дніпрянка” представляє область у суперлізі чемпіонату України. На міжнародній арені – у розіграшах Європейських Кубків команда виступала у 2003, 2004, 2006 та 2009 роках. Найкращий результат у чемпіонаті України – 4 місце, у розіграші Європейського Кубку – виступ у 1/8 фіналу. Збірна команда області є чемпіоном України 2009 року з пляжного гандболу.


Фото:

Нашi партнери