Олімпіада-2016 має свій логотип!

В останні миті 2010 року – за декілька хвилин до традиційного новорічного феєрверку, який щороку осяює небо над Ріо-де-Жанейро, – на одному з найвідоміших в світі пляжів бразильській Копакабані був представлений логотип Ігор ХХХІ Олімпіади.

Нову емблему Ігор-2016 – першої в історії Олімпіади, що відбудеться у Південній Америці, – презентували президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге, голова Координаційної комісії МОК з підготовки цих змагань Наваль Ель-Мутавакель та керівник Організаційного комітету Карлос Нузман.

«Інноваційний та креативний», як описав його Жак Рогге, логотип Ріо-2016 зображує три фігури, виконані у кольорах національного прапору Бразилії. Дизайнери пояснюють: він символізує єднання бразильського народу навколо грандіозного олімпійського свята, невпинний рух, розвиток і трансформацію країни, а також заразливу енергійність та життєрадісність жителів майбутньої олімпійської столиці.

«Ця емблема повністю відбиває бачення Бразилією цих Ігор, а також пристрасть її громадян до спорту та сплетіння різних культур навколо одного великого проекту – Олімпіади», – зазначив під час презентації президент МОК Жак Рогге.

Нагадаємо, місто Ріо-де-Жанейро було обране столицею Ігор ХХХІ Олімпіади у жовтні 2009 року на 121-й сесії МОК в Копенгагені. Самі ж Ігри, в рамках яких відбудуться змагання з 28 видів спорту, пройдуть з 5 по 21 серпня 2016 року. (НОК України)

За додатковою інформацією завітайте на новий веб-сайт Ігор: www.rio2016.com


Фото:

Нашi партнери