Легкоатлети України достойно виступили в Новій Зеландії

На чемпіонаті світу з легкої атлетики, що пройшов в м. Крайстчерч (Нова Зеландія) з 21 січня по 30 січня 2011 року, взяли участь  українські спортсмени-паралімпійці.

У змаганнях чемпіонату світу з легкої атлетики виступили  1300 спортсменів з 70 різних країн, а також 900 офіційних осіб, тренерів та менеджерів і 150 міжнародних технічних офіційних осіб. 
 
Українська команда, у складі якої 33 спортсмени (14 жінок та 19 чоловіків) з вадами зору, ураженнями опорно-рухового апарату та вадами інтелекту однією із перших прибула до Нової Зеландії,

До складу команди увійшли представники 12 областей України (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська, Чернівецька обл).
 
Легкоатлети України стали 8-ми за кількістю золотих медалей та 6-ми за загальною кількістю нагород на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що пройшов у Новій Зеландії. 27 нагород у доробку  паралімпійської збірної команди України з легкої атлетики: 8 золотих,  10 срібних та 9 бронзових медалей.

Перше та друге місця у загальнокомандному заліку посіли визнані лідери та найбільш численні команди Китаю та Росії. Третє місце виборола збірна Бразилії, яка також була представлена чималою делегацією атлетів.

У складі збірної команди вдало виступили представниці Херсонщини.
Херсонка Вікторія Кравченко удостоїлася двох золотих (за перемоги у бігу на дистанції 100 м і естафеті 4 х 100 м - зі світовим рекордом)  і однієї бронзової (у бігу на 200 м) медалей.  А Людмила Даниліна виборола бронзову медаль у бігу на дистанцції 1500 м.

За підсумками цього легкоатлетичного чемпіонату Україна завоювала 12 ліцензій на Паралімпійські ігри 2012 року, що пройдуть в Лондоні. Ці ліцензії вибороли спортсмени, котрі посіли перше або друге місце у своєму виді програми
За матеріалами сайту Національного комітету інвалідів України


Фото:

Нашi партнери