Спортивне життя міста Каховки

Чемпіонат міста з футзалу: за два кроки до фінішу
У чемпіонаті м. Каховки з футзалу 2010-2011 серед аматорських команд залишилось зіграти два тури. Настала пора вирішальних матчів. Вже визначились в обох лігах команди, які претендують на нагороди першості та аутсайдери. У першій лізі одноосібним лідером став «Інтурист», який у матчі 16-го туру з великим трудом мінімально переміг «ТРАМ» - 2:1, а його головний конкурент за звання чемпіонів «Чумак» несподівано спіткнувся у матчі з юнаками «ДЮСШ-КЗЕСО» - 3:3. Ці дві команди, що йдуть у турнірі без поразок, вже недосяжні для суперників, і тепер доля першого місця буде вирішуватися у останніх двох турах. Нагадаємо, що в останньому, 18-му турі, головні претенденти на титул чемпіонів міста з футзалу зустрінуться в очному поєдинку.

У боротьбі за третє місце також залишилось дві команди - «Олімпієць» та «Авангард», який поступається супернику двома очками. Боротьбу за «виживання» у першій лізі продовжують «Бастіон», «Зеніт» та «Спартак», у якого найгірші шанси серед конкурентів.
Останні два тури відбудуться у спортивному залі ДЮСШ: 10 лютого (початок о 18.00) та 13 лютого (початок о 16.30).

У другій лізі триває запекла боротьба за першість та право на підвищення в класі між трьома командами: «Слива Юнайтед», «Акант» з М.Каховки та «Цунамі». В останньому турі футболісти «Аканта» в очному протистоянні перемогли «Цунамі» 5:1 і піднялись на другу сходинку. 8 лютого о 20.00 відбудеться центральний матч другого кола між командами «Слива Юнайтед» - «Акант», у якому, напевне і визначиться переможець змагань у другій лізі. Трійку лідерів відчайдушно намагається наздогнати «Доманет». Ну й давно вже визначився аутсайдер другої ліги – «Дніпро», якому не вдалося ще здобути бодай одне очко. Значно покращили своє турнірне становище футболісти команди «Факел», якою опікується міський міськком Компартії України.  Дуже добру гру у другій частині чемпіонату демонструють юнаки команди «ДЮСШ-2» ,які достойно протистоять значно старшим за віком командам.

Вирішальні матчі: 8 лютого (початок о 18.00) та 13 лютого (початок о 14.00). 13 лютого після закінчення останнього матчу чемпіонату «Інтурист» - «Чумак» (приблизно о 19.00) відбудеться урочиста церемонія нагородження призерів чемпіонату міста з футзалу.

Чемпіонат міста з шашок-64
29-30 січня та 5-6 лютого 2011 року у шаховій кімнаті Каховської ДЮСШ проходили змагання відкритого чемпіонату м. Каховки з шашок-64 (класична, блискавична та швидка гра). У головному турнірі з класичних шашок за першість змагалися 22 спортсмена, у т.ч. 6 жінок. Вони грали за швейцарською системою 9 турів: у кожному турі – дві партії (чорними та білими) з контролем часу 30 хвилин.

За підсумками змагань у загальному заліку чемпіоном міста 2011 року з шашок-64 став неодноразовий переможець міських і обласних змагань першорозрядник Сергій Мішин, який набрав 18 очок. З результатом 13 набраних очок друге місце здобув ветеран шашок Володимир Лоренцев. На третьому місці ще один ветеран спорту Сергій Вітюк, в активі якого також 13 очок, але гірші додаткові показники. Переможець та призери були нагороджені почесними дипломами, медалями та цінними призами від організаторів змагань – відділу з питань фізичної культури та спорту міської ради.
Серед жінок кращі результати показали одразу три учасниці, що набрали по 9 очок. Але за додатковим коефіцієнтом першою стала Євгенія Чуприна, другою – Алла Ралко та третьою - представниця М.Каховки Ольга Мелехина.

У першості з швидких шашок (з контролем часу 10 хвилин) переміг також Сергій Мішин (набрав 16 очок). На другому місці фінішував представник Бериславського району Василь Райляну, на третьому – Анатолій Горбач з Н.Каховки. Серед жінок тут перемогла Ольга Мелехина, друга – Алла Ралко, третя – Євгенія Чуприна.  

У змаганнях з блискавичних шашок (контроль часу 3 хвилини) місця розподілились таким чином: 1 – Сергій Мішин (14 очок), 2 – Сергій Вітюк (13 очок), 3 – Василь Райляну. Серед жінок: 1 – Олена Лук`янова (10 очок), 2 – Алла Ралко (9 очок), 3 – Ольга Мелехина (9 очок). Призери змагань були нагороджені дипломами від організаторів та заохочувальними призами від спонсорів.

Зима легкоатлетам не завада
30 січня 2011 року в м. Харкові відбувся зимовий традиційний легкоатлетичний 36 км пробіг в рамках відкритого чемпіонату м. Харкова серед клубів любителів бігу, в якому взяли участь близько 50 учасників змагань віком від 20 до 70 років. Наш земляк неодноразовий учасник і переможець подібних змагань з бігу на довгі дистанції ветеран легкої атлетики Микола Саєнко фінішував першим у цьому майже марафонському забігу. Слід відзначити, що змагання проходили у дуже важких погодних умовах: температура повітря  –8 градусів, слизька і засніжена траса, але це не злякало учасників змагань. За перемогу Микола Саєнко був нагороджений медаллю, дипломом та цінним призом управління з питань фізичної культури та спорту м. Харкова.
Зараз Микола Миколайович готується до стартів чемпіонату Європи (в Італії) та чемпіонату України серед ветеранів і участі в міжнародному легкоатлетичному пробігу в м. Москва (у травні).


Фото:

Нашi партнери