Х Всеукраїнські змагання зі стрибків у висоту

26 лютого в Херсоні відбувся X ювілейний турнір зі стрибків у висоту »Таврійські висоти». Вже  другий рік поспіль херсонський турнір є етапом Всеукраїнської серії змагань «Висота». Сорок спортсменів з Нової Каховки, Миколаєва, Одеси, Вінниці, Києва, Донецька й Херсона вели боротьбу за призи в трьох вікових категоріях у чоловіків і жінок.

Першими скоряти “Таврійські висоти ” почали п'ятнадцятирічні юнаки. Кращий результат у херсонця Олександра Осауленко – 145 см. На другому місці Микола Тищенко з Миколаєва.
У змаганнях сімнадцятилітніх юнаків першим став Євген Мунтян з Миколаєва (193 см), друге й третє місця також зайняли миколаївські спортсмени – Андрій Заноха і Євген Мехеда.

Потім у сектор для стрибків вийшли дівчата. У категорії U-15 перемогу святкували миколаївські спортсменки. З результатом 140 см перемогла Вероніка Власюк, на другому місці Марина Борисенко.
У категорії U-17 не було рівних новокаховчанці Поліні Галкіної (155 см). На другому місці Валентина Щур з Херсона.

У жіночому турнірі брала участь переможниця першого етапу Всеукраїнської серії “Висота” Оксана Окунева з Миколаєва (190 см). Оксана була явним фаворитом турніру. Друге й третє місця завоювали херсонські спортсменки: з результатом 165 см третє місце зайняла Катерина Столярова, друге місце в Дар'ї Кучиної (170см)

За традицією завершували змагання чоловіків. Цього разу для участі в Гран-Прі заявилося 13 спортсменів. Серед учасників Гран-Прі минулому два переможці турніру - херсонці Андрій Проценко й Віталій Самійленко, вони, власно  й були головними претендентами на перемогу в ювілейному турнірі. Віталій зупинився на висоті 219 см, таку ж висоту скорив Віктор Шаповал з Вінниці, але він використав на одну спробу більше й замкнув трійку лідерів. Андрій Проценко з результатом 223 см став переможцем змагань, причому йому вдалося це зробити другий раз, перший раз він був переможцем турніру в 2008 році. З таким же результатом 223 см. Андрій посів третє місце у Львові на першому етапі Всеукраїнських змагань “Висота”.

(За матеріалами газети "Вгору") 


Фото:

Нашi партнери