В Лондоні з’явився перший олімпійський символ

Лондон почав прикрашатися до Ігор XXX Олімпіади. Перший символ майбутнього свята – п’ять гігантських різнокольорових олімпійських кілець, з’явились у залі очікування лондонського вокзалу Сент-Пенкрас, звідки ходять потяги по тунелю під Ла-Маншем. Під час Ігор, саме звідси відходитиме швидкісний потяг, який за сім хвилин буде доставляти жителів міста і туристів в Олімпійський парк в районі Стратфорд на сході Лондона. Там будуть розташовані Олімпійське селище для атлетів й стадіони.

Згодом й інші пам’ятні місця прикрасять символами Олімпіади – Тауерський міст, колесо огляду «Лондонське око», коли стемніє прожектори висвічуватимуть цей же символ на стінах Палацу парламенту у Вестмінстері й Національної галереї на Трафальгарській площі.

Олімпійські кільця на вокзалі Сейнт-Пенкрас виготовлені з алюмінію, довжина емблеми становить 20 метрів, ширина - десять метрів, монтування їх тривало таємно, сім ночей.

«Це знаковий символ, які знають всі, він об’єднує людей в усьому світі. Відкриття цих олімпійських кілець –демонстрація всім, що ми готові до Олімпіади і раді вітати всіх у нас в Лондоні», - зазначив голова оргкомітету з підготовки Ігор-2012 року Себастьян Коу.

НОК України 


Фото:

Нашi партнери