Стадіон «Кристал» готовий до атестації

У цьому 9 березня, під час робочого виїзду до стадіону «Кристал», особисто переконався міський голова Володимир Сальдо. У супроводі заступника міського голови Сергія Черевка, начальника управління молоді та спорту Юрія Кліментенка, директора стадіону Олексія Левченка Володимир Сальдо перевірив хід робіт у підтрибунних приміщеннях стадіону, а також готовність самих трибун для вболівальників для прийняття комісії.

«До 13 березня 2011 р. ми виконаємо весь необхідний перелік робіт, потрібний для проходження атестації стадіону», - зазначив міський голова, - «як я особисто пересвідчився, більша частина робіт, а це близько 95%, ведеться за графіком. Тож, думаю, вчасно та якісно проведені підготовчі роботи дозволять нам приймати в Херсоні футбольні команди ІІ ліги».

Атестація футбольного клубу передбачає ряд критеріїв, зокрема: кадровий, спортивний, інфраструктурний тощо.
До 13 березня адміністрація готуватиме необхідний пакет документів до Федерації футболу України. Після 13 березня Федерація визначиться з датою приїзду атестаційної комісії для прийняття стадіону.

Станом на сьогодні на виконання вимог атестаційної комісії вирішені питання по встановленню пластикових стільців європейського зразка (не менше 1,5 тис.). Вже встановлено 1 тис. стільців і близько 1 тис. готові для встановлення, а поки що зберігаються на складі у зв’язку із підготовчими роботами. Таким чином, центральна трибуна стадіону матиме повністю оновлений вигляд.

У відповідності до вимог атестаційної комісії, відремонтовано туалети, а також підтрибунні приміщення: 2 роздягальні з окремими вбиральнями, обладнаними бойлерами для гарячої води, масажними столами тощо, кімната для медичних працівників (для надання допомоги вболівальникам та проходження допінг-контролю), приміщення для здійснення охорони громадського порядку, судейська кімната з окремою вбиральнею.

Крім того, упорядковано кадровий склад, зокрема, на сьогодні працюють директор клубу, тренер, який має ліцензію UEFА, медичний працівник - травматолог-реабілітолог, бухгалтер. Всі вони, за словами директора стадіону, мають відповідні ліцензії і  досвід роботи.
Досить високу якість має гральна зона поля, однак її додатково упорядкують рулонною травою тощо.
У зв’язку зі зміною вимог через додаткові заходи безпеки, заміни потребують ворота стадіону, які на сьогодні мають бути алюмінієві або пластикові. Однак цього разу вже існуючі ворота залишаться, а в перспективі їх буде замінено.

За результатами робочого виїзду міський голова дав низку доручень, зокрема, щодо дотримання графіку робіт, демонтажу старого та встановлення нового електронного табло, приведення до ладу флагштоків та підняття прапорів тощо.
Крім того, Володимир Сальдо вже вкотре подякував всім небайдужим херсонцям, які відгукнулись на запропоновану програму «Стадіон «Кристал» - руками херсонців».
«Завдяки залученню коштів меценатів встановлено 270 стільців. Розраховуємо ми і на подальшу участь громади у заходах із благоустрою стадіону», - зазначив він.
(За матеріалами сайту Херсонської міської ради)


Фото:

Нашi партнери