Готуємо команду майстрів

Питання розвитку зимових видів спорту в Херсоні обговорили під час робочого виїзду міський голова Володимир Сальдо, голова обласної державної адміністрації Микола Костяк та президент Херсонської обласної громадської організації «Хокейный клуб «Дніпро» Сергій Колмик. По завершенню зустрічі, керівники міста і області прокоментували ситуацію щодо здобутків херсонського хокею.

«Льодовий палац став одним з найулюбленіших місць активного відпочинку херсонців і мешканців інших південних областей. Тут всі бажаючі мають можливість проводити вільний час всією родиною, слідкувати за спортивними змаганнями хокейних команд, тренуваннями професійних спортсменів, а також покращувати свій настрій і власний стан здоров’я», - зазначив В. Сальдо, - «Що ж до здобутків нашої хокейної школи, то це гордість Херсона. Взагалі, успіхи спортивної школи демонструють, що місто розвивається, прогресує».

Льодовий палац «Фаворит-арена» відкрито у Таврійському мікрорайоні Херсона у грудні 2008 році.
Відповідно до державної програми «Хокей України», будівництво Льодового комплексу у м. Херсоні здійснювалось за рахунок коштів державного бюджету. На виконання загальнобудівельних робіт з державного бюджету було виділено 15 млн. грн., благоустрій території та підключення необхідних комунікацій здійснювалось зусиллями місцевої влади. Загальна вартість робіт з будівництва  Палацу склала близько 18 млн. грн.

Сьогодні «Фаворит-Арена» - це сучасний спортивний комплекс, збудований за міжнародним стандартами. Він займає площу 2 тис. кв.м і вміщує до 450 глядачів.
З 2009 року на базі Палацу працює дитяча спортивна школа із зимових видів спорту Херсонської обласної громадської організації «Хокейний клуб «Дніпро». Заняття проходять на двох відділеннях - хокей з шайбою та фігурне катання на ковзанах. З 208 учнями-спортсменами займаються 8 тренерів-викладачів, які мають вищу фізкультурну освіту.

На відділенні хокею з шайбою займаються команди трьох вікових категорій: «Дніпро – 2» (1995-97 р. н.), тренер Валерій Стрєлков; «Дніпро – 4» (2000-01 р. н.), тренери Олександр Пойда та Андрій Максимович; «Дніпро – 5» (2002-03 р. н.), тренери Валерій Стрєлков та Іван Павлишин.
У 2010 році школа підготувала 125 учнів-спортсменів масових розрядів, 15 - І розряду, 7 - виконали норматив «Кандидат у майстри спорту». Вихованці школи були задіяні у різноманітних хокейних чемпіонатах, першості, міжнародних турнірах тощо, виїздили на спортивно-оздоровчі збори, що проходили в Карпатах, Рівненській області, м. Алушті.
Історично хокейними центрами України вважаються Київ та Харків. Однак цього сезону відбулась знаменна подія як для Херсона, так і для всієї України: вперше до складу юніорської збірної потрапила ціла група вихованців херсонської школи хокею! Четверо херсонських хлопців дебютували на грі в Будапешті (Угорщина) - це Сергій Карпенко та Михайло Філіпов (1993 р. н.), Дмитро Чернишенко та Валентин Сірченко (1994 р. н.).
Тож, зрозуміло, що херсонський хокей, якому загалом 10 років, сьогодні має неабиякі здобутки та перспективи.
Що ж до головної мети херсонської хокейної школи, то це створення команди майстрів, яка б виступала з найсильнішими українськими командами в національному чемпіонаті.


Фото:

Нашi партнери