В Сочі-2014 дебютують шість нових дисциплін

Міжнародний Олімпійський Комітет ухвалив включення шести нових дисциплін в програму зимових Олімпійських ігор. За рішенням Виконкому МОК, в Сочі-2014 дебютують жіночі стрибки з трампліну, змішана естафета в біатлоні, командні змагання з фігурного катання, командні змагання в санному спорті та хаф-пайп у фрістайлі (чоловіки та жінки).

Додавання в програму Ігор слоупстайла в сноуборді і фристайлі та командних змагань гірськолижників відкладено для подальшого розгляду.

Слоупстайл та командні змагання гірськолижників все ще можуть потрапити в програму Сочі-2014. Наразі МОК потрібно більш детально вивчити технічні аспекти цих дисциплін. У слоупстайле в сноуборді учасники змагання спускаються з гори і показують різні трюки, заїжджаючи на трампліни і трубу. У фристайлі умови аналогічні. Переможця визначають за допомогою оцінок суддів.

Відзначимо, що в командних змаганнях у фігурному катанні виступатимуть по одному чоловіку, дівчині, танцювальна та спортивна пара від країни. Сума очок буде додаватися.

У естафеті в санному спорті братимуть участь по три спортсмени від кожної збірної.

НОК України


Фото:

Нашi партнери