Змагаються каховські паралімпійці

З нагоди відзначення у місті Каховка 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 30 квітня на стадіоні «Авангард» відбулась традиційна міні-спартакіада серед спортсменів-інвалідів. Змагання були організовані спільно відділом з питань фізичної культури та спорту Каховської міської ради, Каховською філією обласного центру «Інваспорт» (спеціаліст М.Гриценко) та спортивним клубом для інвалідів «Прометей» (керівник М.Марченко), за організаційній та фінансовій підтримки Каховської міської організації «Партії регіонів» та спортивного клубу «Зевс» (керівник А.Пенізов).

У змаганнях взяли участь 29 паралімпійців (дорослі та діти) з Каховки та Нової Каховки. Спортсмени змагались у наступних дисциплінах: двоборство (дартс + кидки баскетбольного м"яча у корзину), метання тенісного м"яча на дальність, гонки на інвалідних візках, фігурне водіння інвалідного візка та жим штанги лежачи. Кожний учасник, виходячи зі своїх функціональних можливостей та рівня фізичної підготовки, мав змогу спробувати свої сили у будь-якому виді змагань.

За підсумками спартакіади кращі результати показали:
• Двоборство (дорослі): 1 місце - М.Марченко, ІІ місце - С.Євсеєв (м.Нова Каховка), ІІІ місце - В.Зелінський;
• Двоборство (діти): 1 місце  - С.Суптеля, ІІ-е  - Ю.Глиняна, ІІІ-е  - М.Суптеля;
• Фігурне водіння інвалідного візка: 1 місце - Є.Адаменко, ІІ-е  - В.Зелінський, ІІІ-е  - О.Разводовський.
• Гонки на візках: 1 місце - В.Зелінський, ІІ-е  - О.Салієв, ІІІ-е- М.Гальченко;
• Жим штанги: 1 місце - В.Бородай (м. Нова Каховка), ІІ-е  - М.Гальченко, ІІІ-е - О.Соловей.

У загальному заліку переможцем став Володимир Зелінський, на другому місці - Микола Гальченко, на третьому - Михайло Марченко.
Призери змагань були нагороджені почесними дипломами та медалями від організаторів, а всі учасники спартакіади отримали подарунки від міської організації «Партії регіонів». Також депутат міської ради Андрій Пенізов вручив у подарунок комп'ютер первинній організації «Партії регіонів» каховського геріатричного пансіонату, яку очолює Михайло Марченко.

Організатори змагань висловлюють подяку адміністрації стадіону «Авангард» ВАТ «КЗЕСО» за надану допомогу в організації спартакіади. 


Фото:

Нашi партнери