Уряд збільшив винагороди чемпіонам та призерам спортивних змагань міжнародного рівня

За повідомленням офіційного сайту Міністерства України у справах сім"ї, молоді та спорту  від 7 липня 2011 року,  Кабінет Міністрів України збільшив винагороди чемпіонам та призерам спортивних змагань міжнародного рівня.
Відповідні зміни внесено до додатку постанови Кабінету Міністрів України “Про встановлення винагород спортсменам України - чемпіонам, призерам спортивних змагань міжнародного рівня” постановою Уряду, ухваленою на засіданні  6 липня 2011 року.

Як зазначено в тексті документу, починаючи з переможців та призерів 39-ої Всесвітньої шахової олімпіади винагороди збільшено за перше місце з 5000 до 20 000 тис.дол., друге місце з  4000 до 15000 тис. дол. третє місце з 3000 до 10000 тис. дол.
Оскільки в 2010 році було проведено Перші Всесвітні ігри з єдиноборств для переможців цих ігор запроваджено винагороди за перше місце до 3500 тис. дол., друге місце до 2500 тис. дол., третє місце до 1750 тис.дол.

Голова Державної служби молоді та спорту  Равіль Сафіуллін зазначив, що  враховуючи вагомі досягнення українських спортсменів на світовій арені та задля підвищення мотивації спортсменів  до успішних виступів на міжнародних змаганнях високого рівня Уряд вважає за необхідне збільшити винагороди чемпіонам, призерам спортивних змагань міжнародного рівня, зокрема передбачено збільшити винагороди  для переможців та призерів Всесвітньої шахової олімпіади та Всесвітніх ігор з єдиноборств, де українські спортсмени показують високі результати. Зокрема, як нагадав керівник Держслужби, у  2004 році на Всесвітній шаховій Олімпіаді чоловіча збірна команда України виборола І місце серед команд 128 країн світу, а жіноча у 2006 році виборола золоті медалі, в 2008 році - срібні серед 107 країн світу. Минулого року в м. Ханти-Мансійську (Росія) проходила 39-а Всесвітня шахова олімпіада, де  чоловіча збірна України виборола золоті медалі серед 148 країн-учасниць.

Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін зазначив, що в 2010 році в Пекіні (Китай) відбулися І Всесвітні ігри з єдиноборств, в яких українськими спортсменами завойовано 7 золотих, 5 срібних та 11 бронзових медалей. Вони посіли ІІІ загальнокомандне місце. 

«Прийняття акта сприятиме підвищенню рівня соціальної захищеності, стимулюватиме до підвищення спортивних результатів спортсменів», - додав Равіль Сафіуллін.


Фото:

Нашi партнери