Вітрильна регата "Травневий вітер - 2011"

За традицією в Каховському морі 28-29 травня 2011 року проведено вітрильну регату «Травневий вітер - 2011» на призи Новокаховського міського голови Володимира Коваленка.
На регату були заявлені екіпажі з Херсона, Одеси, Цюрупинська й Нової Каховки. Всього на змагання прибуло 25 крейсерських яхт. Учасники змагань були розділені на 5 груп відповідно до правил обмірювання. 

Це чудове видовище могли спостерігати жителі сел. Веселе, м. Берислава і м. Каховки. Загальна довжина дистанції склала більше 30 км. У ході перегони мінялися сила й напрямок вітру, але незмінної залишалася воля до перемоги. Фінішували яхти в мальовничій Дремайлівській  балці.

За  підсумками  абсолютним переможцем став екіпаж яхти «Альціона» (Одеса), капітан - Михайло Серафімович Пєтухов, ветеран і легенда вітрильного спорту. У свій час він 13 років був тренером збірної СРСР  з вітрильного спорту.
І місце серед яхт чверть-тонного класу зайняла яхта «Гарт» (Нова Каховка), капітан Олександр Євстратов.

Приємно здивував всіх учасників регати екіпаж яхти «Рапсодія» (Нова Каховка), що складався з дівчат: капітан – Юлія Чернишова, матроси -  Настя  Євстратова й Ганна Комарова. Яхта «Рапсодія» зайняла ІІ місце в міні-тонному класі.
Приз «За волю до перемоги» був присуджений яхті «Ніка» (Нова Каховка), капітан Микола Плюйко.

Паралельно із крейсерськими яхтами 28 травня змагалися діти на швертботах класів «Оптиміст» і «Промінь», яких тренує Дмитро Логвиненко. Вітрильна секція працює на базі яхт-клубу «Maxim marine».
Призери дитячої регати були нагороджені дипломами міського голови й медалями, для учасників був організований «солодкий стіл».


Фото:

Нашi партнери