"Сотвори світ гармонії!" - Олімпійський день бігу на Херсонщині

Вже традиційно у червні з нагоди заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року)  по всьому світу проходить Олімпійський день. 

Цьогорічний Олімпійський день в Україні проводиться  під слоганом «Створи світ гармонії!». Людина завжди прагне гармонії. Міцне здоров’я, чисті здорові думки, чиста природа навколо – ось складові людського щастя. Зі здоров’ям тіла і духу олімпійський рух був пов’язаний завжди.
В усіх регіонах країни свято спорту завітало на центральні вулиці міст, в парки, дитячі табори, навчальні заклади, спортивні палаци, на стадіони.

17 червня 2011 року о 10.00 у парку ім. Леніна в м. Херсоні відбулись легкоатлетичні змагання, присвячені Олімпійському дню бігу. У заході взяли участь понад 400 осіб – вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учні навчальних закладів, видатні спортсмени, мешканці міста. 

Організатори акції -  обласне відділення Національного олімпійського комітету України, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.

Під час урочистого відкриття з привітальним словом до спортивної спільноти та спортсменів звернувся заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Яценко та заслужений майстер спорту СРСР, срібний призер Олімпійських ігор у 1988 році в Сеулі з веслування на байдарках і каное Сергій Кірсанов, які очолили перший забіг з Олімпійським вогнем на 192 олімпійські метри.

А перед початком забігу Андрій Яценко вручив відомчі відзнаки "Почесний працівник фізичної культури та спорту України" Юрію Ромаскевичу та Валерів Романовському. 
Державний тренер зі спортивного резерву з веслування Херсонської області Світлана Давидова  передала заступнику голови обласної державної адміністрації Андрію Яценко Кубок за друге місце у Всеукраїнських літніх молодіжних іграх 2010 року з олімпійських видів спорту  у другій групі областей. 

Всі учасники пробігу отримали відповідні сертифікати, пам’ятні сувеніри, а переможці нагороджені призами обласного відділення НОК України.
На територіях районів та міст області, у дитячих оздоровчих таборах за участю провідних спортсменів протягом 14-18 червня  пройшли легкоатлетичні змагання з нагоди відзначення Олімпійського дня бігу.

Всесвітній Олімпійський день – це свято людей з активною життєвою позицією. Людей, яких ніхто не змушує бігти ці символічні 500 чи 1000 метрів. Люди приходять самі, демонструючи таким чином небайдужість до власного здоров’я і до суспільного життя.  В Олімпійський день не святкують дату народження МОК. У цей день відзначають людей і ідеї, які рухають людство вперед.

Додатково. Понад 125 національних олімпійських комітетів по всьому світу взяли на себе зобов’язання з організації спортивних, культурних та освітніх заходів до Олімпійського дня. 
Наприклад, у Австралії, близько 100 олімпійців відвідають школи і протягом тижня ділитимуться з дітьми своїм спортивним досвідом, розповідатимуть про вплив спорту на їх життя. Національний олімпійський комітет Республіки Бангладеш реалізовуватиме програму по збору донорської крові. На Островах Кука працюватиме освітня антидопінгова програма, а у Гватемалі вперше буде організований Олімпійський пробіг.


Фото:

Нашi партнери