Урочисте відкриття футбольного свята «Нове життя стадіону «Кристал»

Подивитися товариську зустріч між футбольними командами «Кристал» (м. Херсон) та «Кривбас» (м. Кривий Ріг) 28 червняприйшли понад 5 тисяч вболівальників.

Свято відкрили міський голова Володимир Сальдо та головний тренер ФК «Кривбас» Юрій Максимов.
Звертаючись до присутніх на стадіоні, В.Сальдо привітав їх зі святом 15-річниці прийняття Конституції України та наголосив, що в цей день спортсмени міста приготували херсонцям справжнє свято – товариський матч. Слова вдячності від міського голови пролунали на адресу небайдужих херсонців, які вболівають за розвиток футболу у нашому місті і чимало роблять для відновлення стадіону.

Перший символічний м’яч у ворота ФК «Кривбас» з одинадцятиметрової відмітки забив міський голова. Саме з цього удару і розпочалась церемонія відкриття зустрічі. Під дружні привітання трибун юні херсонські спортсмени вивели на стадіон гравців команд, члени яких, за давньою традицією, привітали один одного та глядачів, обмінялися подарунками.
Гра захопила всіх присутніх на стадіоні. Звичайно, що гравцям херсонської команди було нелегко змагатися з професіоналами, які грають в українській прем’єр-лізі. Про це свідчить результат зустрічі – 4:0 на користь гостей. М’ячі забили: Олександр Іваненко, Іржі Єслінек, Младен Бартуловіч та новачок команди Ісаак Донкор (Гана).

За словами тренера ФК «Кристал» Віталія Терлецького, херсонська команда, в цілому, показала непоганий рівень гри. Про це свідчить, нажаль, не зарахований гол, який пробив на 30 хвилині гри Віктор Бакун, спортивна стійкість воротарів Євгена Бахуринського та Миколи Михайлова. Відмітив тренер активну гру членів команди Артема Сигало та Сергія Гладкого.

Проведення таких зустрічей стало можливим завдяки спільній роботі міської влади та спонсорів, зазначив міський голова під час спілкування з журналістами. Тільки за останній час на стадіоні виконано робіт на загальну суму близько 800 тис. грн, 300 тис. грн. з них – це кошти міського бюджету, решта – допомога спонсорів. На стадіоні встановлено 2 тис. 200 стільців для глядачів, оновлено табло, встановлено алюмінієві ворота, приведено в належний стан підтрибунні приміщення та роздягальні для команд тощо. Високо оцінили гості стан футбольного поля. «Але ще багато роботи. За попередніми розрахунками, необхідно ще 3 мільйони гривень, щоб стадіон запрацював на повню потужність», - наголосив В.Сальдо.

Наступний матч на стадіоні пройде 2 липня, наша команда прийматиме «Реал-Фарм» (м. Південний, Одеська область). Початок матчу о 18.00, тож «Кристал» запрошує вболівальників!


Фото:

Нашi партнери