Електронний реєстр спортивних споруд України став доступним для користувачів

Єдиний електронний реєстр спортивних споруд України відкритий для доступу всіх бажаючих. Адреса реєстру: www.sportsporudy.org.ua

Реєстр перебуває на стадії активного наповнення. Загалом до нього станом на 12 липня 2011 року внесено 1718 споруд. Реєстр простий в навігації. На головній сторінці подано перелік видів спортивних споруд, які функціонують в Україні. Зокрема, "Майданчики з тренажерним обладнанням", "Басейни", "Палаци спорту", "Велотреки", "Спортивні зали", "Веслувальні канали", "Спорткомплекси", "Веслувально-спортивні бази", "Споруди зі штучним льодом", "Водно-спортивні бази", "Стадіони", "Гірськолижні бази, трампліни", "Стрілецькі стенди", "Кінно-спортивні бази", "Тенісні корти", "Легкоатлетичні манежі", "Футбольні поля", "Шахово-шашковi клуби". При появі нових видів, наприклад, "Фізкультурно-оздоровчих комплексів", цей перелік можна буде легко технічно доповнити. 

Зайшовши на сторінку будь-якого з видів споруд, можна дізнатися внесену на даний час кількість цих споруд, а також паспорт споруди, де прописано власника, технічні характеристики, зазначено місце розташування, фото об’єкта.
В лівій колонці подано список регіонів, що дає змогу дізнатися про кількість споруд певного виду в кожному регіоні, внесених на даний момент. 
В кожному управлінні у справах молоді та спорту в облдержадміністраціях призначено особу, яка відповідає за підготовку та внесення інформації про споруди, що діють на території області, до реєстру. Для цього їй надано індивідуальний логін та пароль доступу до бази наповнення.

Голова Держслужби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, коментуючи відкриття доступу до Реєстру, зазначив, що наразі сюди вносяться насамперед найбільші спортивні об’єкти – спортивні комплекси, палаци спорту тощо, далі робота пошириться на всі без винятку споруди.

"За статистикою в Україні зараз понад 100 тисяч спортивних споруд – інша річ, що включено туди фактично? які споруди діють, в якому вони стані, а які існують тільки на папері? Реєстр дасть змогу об’єктивно відповісти на ці запитання", - зазначив голова Держслужби. Равіль Сафіуллін додав, що в січні наступного року наші підрозділи матимуть загальні статистичні дані, які щороку надсилають з регіонів щодо кількості, видів, форм власності спортивних споруд. Це дасть можливість порівняти дані статистики і дані Реєстру та проаналізувати ситуацію, а також побачити картину в регіональному розрізі.

Керівник відомства зазначив, що інформатизація сфери фізичної культури та спорту продовжиться створенням електронних паспортів спортсменів та тренерів, починаючи від дитячо-юнацького спорту і закінчуючи професійним, аби додатково, в тім числі, фінансово  стимулювати успішних та результативних.


Фото:

Нашi партнери