Українські спортсмени готуються до ІХ Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту

У 2013 році в м. Кале (Колумбія) пройдуть ІХ Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту. Збірна команда України планує взяти участь в міжнародному спортивному форумі, загалом готуються 201 спортсмен із 18 видів спорту – більярдний спорт, пляжний гандбол, спортивна аеробіка, підводний спорт (плавання в ластах), перетягування канату, сумо, скелелазіння, пауерліфтинг, джиу-джитсу, ушу, боулінг, стрибки на акробатичній доріжці, стрибки на батуті, спортивне орієнтування, спортивна акробатика, парашутний спорт, художня гімнастика (неолімпійські номери програми).

Протягом 2011-2012 року проводиться підготовка та участь у міжнародних змаганнях, за результатами яких спортсмени отримають ліцензії на участь у ІХ Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту у 2013 році.

Довідка. Ігри проводяться один раз на чотири роки. Починаючи 1989 року, зазначені змагання проходять під патронатом Міжнародного олімпійського комітету. В змаганнях беруть участь спортсмени більш як із 100 країн світу.
Історія Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту починається з 1981 року. Перші ігри були проведені у м. Санта-Клара (США) за участю 18 країн світу.
Спортсмени збірної команди України вперше взяли участь у Всесвітніх іграх в 1993 році в м. Гаага в трьох видах спорту – спортивні танці, спортивна акробатика, пауерліфтинг.
У 2005 році на VІІ Всесвітніх іграх, які відбулися у м. Дуйсбург (Німеччина), команда України посіла 7 місце, здобувши 7 золотих, 6 срібних та 8 бронзових медалей.
VIII Всесвітні ігри пройшли у 2009 році в м. Гаосюн (Тайвань) де українські спортсмени здобули 11 золотих, 12 срібних та 10 бронзових медалей та посіли 6 загальнокомандне місце.


Фото:

Нашi партнери